Oana Mădălina Răşcanu - prima medie de 10 la bacalaureat

Oana Mădălina Răşcanu - prima medie de 10 la bacalaureat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

*  „Mă invidiază toţi colegii că am scăpat de examen” * Oana a decis să rămână în România – o ţară cu bune şi cu rele, ca peste tot în lume *

Oana Mădălina Răşcanu, elevă în clasa a XII-a la CNVA, s-a văzut deja cu sacii în căruţă şi cu media 10.00 la bacalaureat. Ea a susţinut mai devreme examenul de absolvire a liceului, deoarece a fost selectată în lotul lărgit pentru olimpiada internaţională de matematică.

Nu a ajuns şi nici nu se aştepta să ajungă în lotul restrâns, pentru că altele sunt priorităţile ei acum, în schimb a reuşit să ia bacalaureatul cu zece pe linie. În timp ce colegii săi îşi împart timpul între pregătirile pentru banchetul de absolvire şi învăţatul pentru bacalaureat, ea a muncit ceva mai mult acum, dar stă liniştită până la admiterea la facultate.

„A fost greu, pentru că am avut puţin timp la dispoziţie să mă pregătesc. Dar m-am descurcat. Toţi colegii mă invidiază că am scăpat de examene. Acum mai am ceva emoţii la admiterea la facultate, dar ştiu că sunt bine pregătită şi voi intra la cibernetică, în Bucureşti”, ne-a mărturisit ea. 

La rezultatele de excepţie pe care le are ar fi fost admisă fără probleme la o universitate în străinătate, însă ea a preferat să rămână în România: „Poate vă pare ciudat, dar nu vreau să plec din ţară. Îmi place aici, mă simt în familie. Poate voi pleca cu bursă în timpul facultăţii, dar sunt decisă să mă întorc acasă”, susţine Oana Mădălina, asigurându-mă că şi în rândul  generaţiei de astăzi mai există tineri care ştiu ce înseamnă patriotismul.

„Ştiu, e un cuvânt care azi şi-a pierdut valoarea, asta nu înseamnă că noţiunea nu a rămas. Toate ţările din lume au şi părţile lor rele. Noi, românii, avem în schimb ceva ce multora le lipseşte. Încă mai avem tradiţii şi suntem apropiaţi unul de altul. În România nu trăieşti în singurătate”, consideră campioana bacalaureatului de anul acesta.

Citit 4752 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.