Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
2 comentarii

La sfârşitul lunii trecute, mai exact pe 30 mai, a luat fiinţă la Galaţi Consiliul Societăţii Civile, care este formată din nu mai puţin de 21 de asociaţii, cu posibilităţi de aderare şi a altora. „Misiunea Consiliului Societăţii Civile este de a facilita legătura dintre cetăţenii reprezentaţi de către mediul ONG pe de o parte, şi mediul de afaceri, administraţia locală, mass-media şi ceilalţi actori ai comunităţii, pe de altă parte. Scopul Consiliului Societăţii Civile este acela de a identifica unele probleme reale din societate, de a găsi soluţii viabile şi de a aduce în prim plan aceste soluţii, pentru ca ele să fie, ulterior, implementate”, arată un comunicat de presă remis pe adresa redacţiei de către preşedintele Grupului de Iniţiativă a Junior Chamber Internaţional (JCI), care asigură secretariatul Consiliului, Gregor Teodorescu. Consiliul se va reuni o data pe lună pentru a emite soluţii, pentru anumite probleme ce vor fi transmise, în final, mediului de afaceri, autorităţilor publice. Direcţiile către care îşi vor orienta atenţia membrii Consiliului sunt sănătate, educaţie şi dezvoltare economică. Membrii fondatori ai Consiliului Societăţii Civile sunt Atelierul de Idei, Centrul de Iniţiativă Comunitară, ES-SPHERE, ELSA, AIESEC, Asociaţia Galaţi – Oraşul Meu, JCI GI Galaţi, Kiwanis SMILE – Galaţi, Clubul Mecanturist, New York Crew, APCA, ARCA, ARTE, Pro Natura, ROTARACT Galaţi – Dunărea de Jos, Rotary Club Galaţi – Donaris, ATEF şi Fundaţia Inimă de Copil.

Citit 2058 ori Ultima modificare Joi, 04 Iunie 2015 16:28

2 comentarii

 • postat de gigi Luni, 08 Iunie 2015 09:12 5.13.140.*** Link la comentariu
  0
  0

  =)) Catalin cele enumarate de tine nu sunt ONG-uri, sunt fie grupuri de pe FB fie pagini de internet. Ele nu sunt infiintate ca asociatii non-guvernamentale. Ca sa nu spunem ca de fapt AlerteGalati e de fapt un proiect politic.

  Raportează
 • postat de Catalin Vineri, 05 Iunie 2015 15:32 89.137.136.*** Link la comentariu
  0
  0

  Mai sunt si altele care ar fi meritat asocierea.Ma refer in special la AlerteGalati si la Fii Galatiului de pe alte meleaguri.Sunt primele doua care-mi vin in minte,dar mai sunt si altele,cu siguranta.Bine ar fi ca macar aici sa nu fie discriminare caci societatea civila poate avea un rol insemnat.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.