Liber la abonamente în PARCĂRILE CU PLATĂ din Galaţi. Cât costă şi care sunt condiţiile

Liber la abonamente în PARCĂRILE CU PLATĂ din Galaţi. Cât costă şi care sunt condiţiile
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

La o lună după ce a fost aprobat în Consiliul Local, proiectul abonamentelor în parcările cu plată devine funcţional. Gospodărire Urbană, care administrează parcările cu plată din municipiu, a anunţat că gălăţenii care deţin autovehicule pot merge la sediul societăţii din strada Traian, pentru a achiziţiona abonamente de parcare pentru persoane fizice. "Conform HCL 178/28.05.2015, societatea Gospodărire Urbană eliberează abonamente contra cost pentru persoane fizice şi juridice care doresc acest lucru, cu acordarea de reduceri (discount 5 la sută pentru perioada semestriala sau 10 la sută pentru cea anuala)”, arată informarea societăţii.

Abonamentul lunar pe autovehicul pentru persoane fizice este de 95 de lei pe lună, cel semestrial (şase luni) este de 540 de lei, iar cel anual costă 1.025 de lei. Persoanele juridice îşi pot face abonamente pe o lună contra sumei de 139 de lei, pe şase luni, contra sumei de 790 de lei, sau pe un an de zile, contra unei sume de 1.500 de lei. Pensionarii peste 65 ani, veteranii de război, revoluţionarii atestaţi în condiţiile legii şi studenţii care urmează cursurile unei instituţii de învăţământ superior la zi, beneficiază de o reducere de 50 la sută din valoarea abonamentului pentru persoane fizice.

Potrivit purtătorul de cuvânt al societăţii, Daniela Stroia, gălăţenii trebuie să fie atenţi şi să nu confunde acest tip de abonamente, din parcările publice cu plată, cu cele de reşedinţă, pentru că, momentan, locurile de parcare aferente imobilelor nu pot fi închiriate.

Abonamentele pentru parcările cu plată îl scutesc pe proprietarul autovehiculului de la plata biletului de parcare, în valoare de 1,50 de lei pe oră, la fiecare staţionare prelungită. Posesorii de abonament pot parca liber în orice parcare cu plată din Galaţi, dar nu se asigură şi un anumit loc de parcare.

Toţi şoferii care nu au afişat biletul, tichetul, permisul sau abonamentul de parcare valabil în parcările publice cu plată la bordul maşinii, dar nici nu au efectuat o plată prin SMS pentru staţionare sau au parcat pe locul de parcare, închiriat prin contract, al altei persoane, se pot trezi cu roata blocată. Pentru deblocarea roţilor, şoferul trebuie să achite 110 lei (cu tot cu TVA) dacă acest lucru se realizează de luni până sâmbătă, în intervalul orar 8,00 - 22,00, şi 152 de lei, dacă deblocarea se cere în afara programului.

Cei interesaţi pot obţine informaţii suplimentare la sediul societăţii de pe strada Traian 254 (Traian c/c Cezar) sau la numerele de telefon 0236/ 477102 şi 0236/ 472969.

Citit 6715 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Iulie 2015 02:02

7 comentarii

 • postat de costi
  Vineri, 10 Iulie 2015 11:36
  95.77.96.***
  Excelent. Asteptam sa se inchirieze si parcarile de resedinta, care momentan se ocupa dupa regula "cine e mai smardoi parcheaza mai aproape de bloc". Astfel locurile din fata blocurilor sunt ocupate de tigani, taximetristi, interlopi, mahalagii, iar restul lumii parcheaza pe trotuar si in boscheti.
  10
  6
  Raportează
 • postat de romeo
  Vineri, 10 Iulie 2015 11:01
  91.216.52.***
  Un subiect care s-a mai discutat, dar nimeni nu explica de ce s-au luat drepturile RIVERANILOR, atunci cand parcarea blocului a devenit, peste noapte, parcare cu plata.
  Mai este nevoie sa explicam care sunt drepturile care deriva din plata impozitelor pe masini?
  Consilierii care au votat Regulile nu inteleg problema? Cum este posibil sa nu se corecteze hotararea care ma obliga sa parchez in oriunde in alta parte decat in fata blocului, atunci cand vin de la servici?
  Este vorba de zona de la Neacsu la Spital unde sunt, culmea, si RIVERANI (in special la blocul B2) iar parcarea este, in mare parte din timp, libera.
  Se poate elibera in acest caz un simplu permis de parcare, NUMAI PENTRU ACEA PARCARE.
  Daca se vrea, se poate, altfel consideram ca populatia, platitoare de impozite, este mereu sfidata de hotararile celor care NU ne reprezinta.
  3
  15
  Raportează
 • postat de leon
  Vineri, 10 Iulie 2015 10:22
  109.97.68.***
  totusi, la banii astia cred ca administratorii de parcari publice puteau fi dotati cu aparate pe care sa poata citi daca pentru un anumit autoturism s/a platit abonament lunar/semestrial/anual valabil (de genul celor folosite de compania de strazi nationale ca sa vada daca esti in regula cu rovigneta); (sau cum vin aia de prin hipermarketuri si citesc preturile de la raft cu acel cititor de bare).
  Este o masura aberanta, sa blochezi roata pentru ca nu ai vazut tichetul. poate ca soferul a fost grabit sau nu a remarcat ca i-a cazut tichetul de pe bord. Si pentru ce sa vina un parlit de paznic cu 7 clase sa se uite in masina mea, chipurile se preface ca se uita dupa tichet dar el e pornit sa vada ce e de furat de prin masina.
  2
  5
  Raportează
 • postat de X
  Vineri, 10 Iulie 2015 08:33
  213.233.103.***
  @ Marius Stan - si pe cine crezi tu ca o "sa-i usture la (...)!" ? Crezi ca daca-i dai in judecata cine crezi ca o sa plateasca ?
  6
  2
  Raportează
 • postat de Marius Stan
  Vineri, 10 Iulie 2015 08:16
  81.196.80.***
  Parcarile arata ca dupa razboi;nu numai ca nu v-ati obosit sa le modernizati dar nici macar nu le ingrijiti, nu astupati gropile din ele, iarna nu le deszapeziti si aveti tupeul, nenorocitilor, sa eliberati abonamente si inca la asa preturi exorbitante???
  Cetateni ai Galatiului desteptati-va !Faceti poze cu mizeriile de parcari , cum stau iarna inzapezite si noi dam la lopata.Apoi data in judecata Gospodarire Urbana si cerute despagubiri de sa-i usture la (...)!
  3
  25
  Raportează
 • postat de primaria
  Vineri, 10 Iulie 2015 08:10
  193.230.156.***
  Dupa ce platesti impozit, mai dai bani si pe parcare. Pai impozitul pe un bun care ocupa spatiu public nu cuprinde si dreptul de a parca masina pe domeniul public ???? Pentru ca, daca nu ar fi asa, maine poimaine o sa ne cereti impozit si pe televizoare, combine frigorifice etc. ???
  Apropo, caruia din Primarie ia trecut prin cap sa faca parcare cu plata la Papadie, in fata Casei de Cultura ? Chiar daca Duminica e free, in timpul saptamanii chiar nu isi avea rostul, atat timp cat cei care vin cu masina acolo vin sa joace un tenis de masa, sa vada un spectacol sau un film la Casa de Cultura sau sa bea o bere, iar parcarea este goala mai tot timpul (si oricum nu oboseste aproape nimeni sa plateasca taxa acolo - foarte rare cazuri am vazut).
  Un alt exemplu, in parcarea pietii aeroport din micro 39A, pe partea pietii, si-au postat aproape toti piețarii dubele pe post de magazin de desfacere (pepeni, cartofi etc.), blocand sau facand dificil accesul masinilor mai mari spre piata (sau chiar parcarea in zona). Desi ei o sa aduca scuze ca primaria nu le ofera spatiu suficient in hala, eu din ce stiu, din afara, dubele descarca marfa si pleaca, nu ocupa spatiu public pe post de magazin si nici nu cred ca au dreptul sa-si lase masinile acolo cu zile, cum am auzit.
  3
  16
  Raportează
 • postat de 781
  Vineri, 10 Iulie 2015 04:24
  98.193.216.***
  frumoasa poza ...vopsita chestia in albastru apoi marlanu a venit si a sudat usa ca cocalarii moldovieni de Dunare tulbure sa nu fure fisele....asta e poza de pus pe net cu titlul "doar in Rumania"
  2
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.