CE NU VĂ PLACE ÎN ORAŞUL GALAŢI? Parcul de la Selgros, locul unde haitele fac legea

CE NU VĂ PLACE ÎN ORAŞUL GALAŢI? Parcul de la Selgros, locul unde haitele fac legea
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Peste 30 de câini îşi fac zilnic siesta în şi pe lângă Parcul de la Selgros, chiar în perimetrul blocurilor R4, R5, R6, R7, spre disperarea locatarilor, dar şi a trecătorilor. Unul dintre locatari, Paul Arion, ne-a scris, exasperat, după ce a sesizat în nenumărate rânduri problema municipalităţii.

"Aceşti câini sunt foarte agresivi, chiar astăzi, 16 august, am observat cum un copil şi mămica lui au fost atacaţi de o haită de zece câini, în zona blocului R6 (scara 2). Am sesizat în nenumărate rânduri acest aspect, dar se pare că e nevoie să se întâmple şi la noi în parc acelaşi lucru ca în parcul din Bucureşti, unde acel copil a fost omorât de maidanezi", ne-a scris domnul Arion. Totodată, potrivit acestuia, de vină ar fi şi câteva bătrâne care hrănesc maidanezii, dar şi paznicii parcului, care le-au făcut chiar o cuşcă în spatele barăcii unde se adăpostesc. "Mulţi dintre aceşti câini au crotale la ureche, semn ca au fost cândva inventariaţi (mulţi vorbesc că ar fi vorba despre câni aduşi de la Brăila), lucru care s-ar putea evalua în funcţie de numărul de înregistrare de pe crotal", ne-a mai scris bărbatul.

"Vom merge să îi luăm"

Chiar dacă directorul Ecosal, Ionuţ Pucheanu, a spus încă o dată că nu mai sunt locuri în padocul administrat de serviciul pe care îl conduce, acesta a promis că va trimite o echipă să ridice câinii. "Nu mai sunt locuri, dar cu acordul ONG-urilor, vom încerca să mai înghesuim. În această perioadă, nu prea au fost adopţii, astfel încât nu s-au mai eliberat locuri. Noi mergem în continuare pe rezolvarea sesizărilor. Vom merge astăzi (luni, 17 august - n.r.), dar nu promit să îi prindem pe toţi, dacă sunt atât de mulţi. Odată ce tragi cu puşca, nimereşti unul, dar ceilalţi fug. Este o acţiune de durată. Zona parcului respectiv este predispusă la un număr crescut de câini", ne-a explicat şeful Ecosal.

În ceea ce priveşte faptul că problema adunării câinilor dintr-un loc sau altul este o soluţie provizorie şi înceată, Pucheanu a mai spus că nu ar fi rău deloc să fie organizată o dezbatere pe această temă, prin care să fie consultate toate părţile. "Este o problemă ce trebuie clar rezolvată. Ar trebui purtată o discuţie publică, în care să fie invitate şi ONG-urile şi să fie găsită o soluţie viabilă şi legală", ne-a mai spus reprezentatul Ecosal.

Citit 1785 ori Ultima modificare Miercuri, 19 August 2015 11:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.