„Reuşim Împreună” pentru copiii cu dizabilităţi

„Reuşim Împreună” pentru copiii cu dizabilităţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Grupul de iniţiativă al părinţilor cu copii cu dizabilităţi din comuna Lieşti a lansat proiectul „Reuşim Împreună”, care susţine rezolvarea problemelor categoriilor defavorizate din localitate. Iniţiativa îi aparţine Mihaelei Mihalache, mamă a doi copii cu dizabilităţi şi coordonatoare a grupului.

„Fiind mamă a doi copii cu dizabilităţi, în urma cu câţiva ani, m-am gândit ce bine ar fi fost ca şi copiii mei, şi alţi copii din sat să aibă un loc unde să poată merge pentru recuperare medicală (ne chinuisem până atunci să mergem la recuperare medicală, din când în când, la Galaţi, la 50 de km de casă), un loc unde să se joace sau să ne întâlnim cu alţi copii şi părinţi cu aceleaşi probleme. Mi-am dat seama că trebuie să fac mai mult pentru copiii mei şi pentru ceilalţi din sat. Aşa s-a născut ideea unui centru de zi. Nu mi-a fost niciodată uşor să lupt cu mentalitatea oamenilor, mai ales că trăiesc într-un sat şi am rămas singură să-mi cresc copiii. Chiar dacă la început a fost foarte greu, nu primeam decât descurajări din partea oamenilor din jurul meu şi nu întâmpinam decât piedici, am crezut că într-o zi lucrurile se vor schimba şi voi găsi oameni care să mă susţină. Acea zi a venit şi în anul 2010, cu ajutorul Fundaţiei Inimă de Copil din Galaţi, am reuşit să înfiinţăm un Centru de zi pentru 14 copii cu dizabilităţi severe din comuna Lieşti şi din comunele învecinate. Spaţiul a fost pus la dispoziţie de Primăria Lieşti. Cu toate că am obţinut această primă victorie, mai avem de luptat cu mentalităţile legate de drepturile egale ale copiilor noştri, marginalizarea socială cu care se confruntă copiii şi părinţii, mai ales într-o comunitate mică, cum este o comună. Avem de luptat şi cu nevoia de implicare mai mare şi de susţinere pe termen lung a costurilor zilnice şi lunare ale Centrului de zi pe care îl au acum copiii noştri. Grupul de iniţiativă îşi propune să contribuie la schimbarea mentalităţilor comunităţii, să crească vizibilitatea, implicarea comunităţii şi atragerea de fonduri pentru derularea activităţilor centrului de zi din Lieşti pentru copiii cu dizabilităţi”, povesteşte Mihaela Mihalache.

Datorită grupului de iniţiativă al părinţilor, în cadrul Centrului de zi, 14 copii cu dizabilităţi din comuna Lieşti şi din comune învecinate beneficiază, timp de cinci zile pe săptămână, de cel puţin patru ore pe zi de terapie ocupaţională, activităţi educative, de socializare, kinetoterapie, dar şi de terapie prin muzică.

Citit 1399 ori Ultima modificare Sâmbătă, 31 Octombrie 2015 00:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.