INVESTIŢIE majoră, într-o comună gălăţeană, pentru AJUTORAREA celor fără posibilităţi

INVESTIŢIE majoră, într-o comună gălăţeană, pentru AJUTORAREA celor fără posibilităţi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

La nici 20 de metri distanţă de clădirea în care funcţionează, de mai bine de 100 de ani, Şcoala Nr. 1 din comuna Fârţăneşti, se află Centrul de Zi pentru copiii proveniţi din familii dezorganizate sau fără posibilităţi financiare. Zilnic, câteva zeci de copii, fie orfani, fie lăsaţi la bunici de părinţii care au plecat în străinătate vin la centru, îşi fac lecţiile sub îndrumarea personalului autorizat, fac cercuri de lectură, învaţă să lucreze pe calculator şi iau masa.

"Am investit în acest centru aproximativ nouă miliarde de lei vechi, bani obţinuţi de la Uniunea Europeană. Nu sunt de acord cu ideea abandonării acestor copii, dacă nu îşi permit să aibă acasă un calculator sau suficient timp să-şi facă lecţiile, aşa că am zis să îi ajutăm", ne-a explicat primarul Adrian Filote.

La parter se mănâncă, la etaj se învaţă

Cei mici ajung la centru imediat după ce termină orele de la şcoală, au parte de o masă caldă, iar apoi au la dispoziţie câteva ore în compania consilierilor educaţionali, timp în care îşi fac lecţiile sau au activităţi care să le deschidă orizonturile culturale. Copiii sunt, evident, cei mai încântaţi de existenţa centrului. "Vin aici în fiecare zi, după şcoală. Îmi fac temele, învăţ pentru a doua zi şi mai stau şi cu colegii mei", ne-a spus Andreea, o fetiţă de doar şapte ani.

În ceea ce priveşte dotările centrului, acesta arată foarte bine. Sălile sunt încălzite, pe timp de iarnă, prin intermediul unei centrale pe lemne, situate într-o anexă din afara clădirii, la băile din centru curge apă caldă, iar curăţenia este cuvânt de ordine. Per total, o investiţie mare, dar care îşi merită fiecare bănuţ.

Citit 1197 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Noiembrie 2015 02:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.