ABSURD! Ce se întâmplă când vecinii nu te lasă să îţi tragi curent

ABSURD! Ce se întâmplă când vecinii nu te lasă să îţi tragi curent
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

* Proprietarul unui teren neocupat nu-i permite vecinului să traverseze terenul cu un cablu aerian * Electrica face calcule noi pentru o alternativă, evident, mai complicată şi mai scumpă


O situaţie cel puţin ciudată se întâmplă în satul Tămăoani, din comuna Frumuşiţa, acolo unde un gălăţean, pe numele său Cătălin Bulgaru, tocmai şi-a construit o casă pe care vrea să o racordeze la reţeaua electrică. Până aici, toate lucrurile ar trebui să fie simple, numai că vecinii săi au o altă părere. Mai exact, proprietara unui teren din apropierea casei domnului Bulgaru, teren peste care ar trebui să treacă instalaţia aeriană a celor de la SDEE Galaţi, nu îşi dă acordul pentru această operaţiune, chiar dacă nu este nimic construit pe acel teren. "Nu este deloc normal ceea ce se întâmplă. Am investit aproximativ 4.000 de lei în lucrările pentru racordare şi acum aflu că nu pot să îmi trag curent, că nu mă lasă vecinii. E proprietatea lor, înţeleg, dar cu ce îi afectează câteva cabluri la înălţime?", ne-a transmis telefonic Cătălin Bulgaru.

Conform reprezentanţilor Electrica, soluţia instalaţiei aeriene a fost aleasă iniţial pentru că era cea mai puţin costisitoare pentru solicitant, dar şi cea mai bună din punct de vedere tehnic. Însă, din cauza refuzului proprietarului terenului în cauză, vor trebui făcute alte măsurători şi recalculări de preţ. "În lipsa acordului proprietarului terenului care urmează să fie traversat aerian de viitoarea reţea a utilizatorului, vom proceda la reanalizarea soluţiei tehnice de alimentare cu energie electrică care să permită realizarea reţelei cu respectarea prevederilor legale. Acest fapt implică realizarea unei reţele electrice de distribuţie de 0,4 kV (joasă tensiune), ce va fi amplasată pe domeniul public şi care va fi derulată în conformitate cu prevederile Metodologiei pentru evaluarea condiţiilor de finanţare a investiţiilor pentru electrificarea localităţilor ori pentru extinderea reţelelor de distribuţie a energiei electrice, aprobată prin Ordinul preşedintelui ANRE nr. 75/2013", se arată în comunicatul emis de Biroul de Presă al SDEE Galaţi. 

Cel mai probabil, cei de la Electrica vor apela la a doua soluţie propusă iniţial, anume racordarea din PTA 3 Tămăoani, prin realizarea unei reţele electrice în lungime de 200 de metri, cu amplasarea blocului de măsură şi protecţie la limita de proprietate.

Citit 17313 ori Ultima modificare Joi, 03 Decembrie 2015 00:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.