RAPORT ALARMANT: Tinerii români, victime ale drogurilor

RAPORT ALARMANT: Tinerii români, victime ale drogurilor
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Conform unui ultim raport naţional privind situaţia drogurilor în România, tot mai mulţi tineri au fost internaţi de urgenţă în spitale din cauza consumului de substanţe ilegale. Cei mai mulţi dintre aceştia au consumat etnobotanice şi canabis, această din urmă substanţă fiind în topul preferinţelor tinerilor.

"Raportul naţional privind situaţia drogurilor din România", realizat în 2015, a fost făcut public de Agenţia Naţională Antidrog şi arată că în perioada de monitorizare (2003-2014), canabisul este pe acelaşi loc cu heroina, în ceea ce priveşte cererea de tratament în urma consumului de droguri. Mai mult, consumul de droguri a generat şi grave consecinţe. La nivel naţional, în anul 2014, au fost înregistrate 33 de cazuri de decese asociate în mod direct consumului de droguri şi 23 de cazuri asociate indirect consumului de droguri.

"În majoritatea cazurilor de deces direct au fost relevate elemente caracteristice consumului cronic, aspect ce indică faptul că decesul a survenit, îndeosebi, în rândul celor cu istoric îndelungat de consum", se precizează în raportul Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA).

În ceea ce priveşte apelarea consumatorilor la serviciile medicale de urgenţă, în peste două treimi din cazuri s-a înregistrat consumul unei singure substanţe psihoactive. Calea specifică de administrarea a acesteia este cea pulmonară sau prin fumat.

Pentru a preveni consumul drogurilor, ANA a realizat proiecte şi intervenţii selective în şcoli, familii şi comunitate, care au vizat informarea, educarea şi prevenirea românilor, privind efectele consumului de alcool, tutun şi substanţe ilegale.

Citit 1491 ori Ultima modificare Luni, 04 Ianuarie 2016 18:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.