MIZERIE şi NEPĂSARE, în Galați: În spatele Tribunalului, nesimţirea este cuvânt de ordine
Foto: Foto ”Viața liberă”, Florin Răvdan

MIZERIE şi NEPĂSARE, în Galați: În spatele Tribunalului, nesimţirea este cuvânt de ordine
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Pe adresa redacţiei a venit o plângere din partea unei doamne care locuieşte la blocul A7, din Ţiglina I, care ne-a spus că în jurul blocului dânsei, dar şi la blocul A8, o bună parte dintre locatari şi agenţii economici din zonă aruncă gunoaie, fac scandal şi alte astfel de grozăvii. Femeia, care ne-a rugat să îi păstrăm anonimitatea pentru a nu fi luată în colimator de propriii vecini, ne-a explicat că mizeria este cel mai greu de suportat. "Eu am făcut curăţenie în jurul blocului, pentru că aici nu vine nimeni. Sunt atâţia avocaţi şi notari pe aici, îi cunosc pe toţi, însă nu am văzut atâta nesimţire. Sunt unii care vin şi aruncă gunoiul în parcare sau pe spaţiul verde. E inadmisibil aşa ceva!", ni s-a plâns gălăţeanca.

Între A7 şi A8, ghenă improvizată

"Vedeţi aici, între blocuri, e teroare. Sub baraca aia din spatele restaurantului sunt o grămadă de gunoaie, de la pamperşi la saci cu mâncare sau haine. Dezastru ecologic, nu alta. Şi acum, iarna, nu se simte cine ştie ce miros, însă vara este insuportabil. Ar trebui amendaţi toţi cei care fac aşa ceva, pentru că altfel vom ajunge îngropaţi în gunoaie", ne-a mai spus doamna respectivă.

Însă nu numai de gunoaie ni s-a plâns femeia, ci şi de starea spaţiului pietonal, acolo unde dalele au început să se desprindă şi să fie rupte, precum şi de aglomeraţia din parcare. "Sunt sute de maşini aici, în timpul săptămânii. Claxoane, hărmălaie, ceva de nedescris. De ce nu se face o parcare normală? Sunt atâtea garaje în zonă, care pot fi dărâmate, pentru ca în locul lor să se amenajeze parcări. Ori nu se vrea?", ni s-a mai spus.

Primăria promite reabilitări

"Modernizarea zonei la care faceţi referire se regăseşte în programul general de reabilitare urbană. Pentru a fi implementat, este nevoie de un proiect de resistematizare a zonei şi, evident, de alocaţie bugetară. Cum în acest moment avem în derulare mai multe proiecte de reabilitare urbană (Micro 18, Ancora), dar şi de reamenajare a unor zone din Micro 19, Micro 20, Ţiglina I (în vecinătatea Colegiului Național "Alexandru Ioan Cuza") şi Ţiglina II (în vecinătatea Colegiului Național "Costache Negri"), prioritar este să le ducem la bun sfârșit şi apoi să începem proiecte noi", ne-a transmis Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Şi în ceea ce priveşte aruncarea la întâmplare a deşeurilor se vor lua măsuri, cel puţin la nivel declarativ. "În privința deşeurilor menajere aruncate la voia întâmplării, vom solicita Poliţiei Locale să intensifice patrulările în zonă, pentru depistarea şi sancţionarea celor care nu respectă legea şi normele de conduită. În egală măsură, le reamintim cetăţenilor din zonă, precum şi agenţilor economici că intervenţiile suplimentare, pe care municipalitatea le face pentru salubrizare, sunt decontate din bani publici, deci şi din banii lor", ne-a transmis Biroul de Presă al Primăriei.

Citit 2928 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Martie 2016 22:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.