Eveniment caritabil/ Alergând şi donând, gălăţenii pot ajuta un copil bolnav

Eveniment caritabil/ Alergând şi donând, gălăţenii pot ajuta un copil bolnav
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Mihai Cucuruz este un băieţel de patru ani şi zece luni. Încă de la naştere, soartă a fost destul de dură cu el. S-a născut prematur, la 32 de săptămâni, iar asta i-a cauzat apariţia afecţiunii tetrapareză spastică. Micuţul nu ştie cum este să se bucure pe deplin de plăcerile copilăriei, pentru că nu merge şi nu-şi poate folosi mâinile.

Povestea lui Mihai l-a impresionat pe Cristi Onofrei, gălăţeanul care organizează evenimente sportive caritabile pentru a-i ajuta pe copiii bolnavi. De această dată, Cristi îşi propune să-l ajute pe Mihai, cu sprijinul gălăţenilor, duminică, 22 mai, la ora 10,00, în Grădina Publică.

După îndelungatele eforturi şi tratamente de recuperare, familia lui Mihai a descoperit o clinică de la Chişinău, unde urmează, în câteva zile, să i se facă o intervenţie chirurgicală, ce l-ar ajută să se apropie de o copilărie normală. "Această boală se vindecă foarte greu şi este nevoie de mult timp, răbdare şi suport financiar pentru a se vedea progresele. Operaţia de la Chişinău costă 1.850 de euro. Sunt cheltuieli imense pentru o familie de rând din judeţul Galaţi. Partea sportivă a evenimentului va consta în parcurgerea a maximum zece ture în Grădina Publică, fiecare având posibilitatea de a alerga în propriul ritm. Participanţii pot dona oricât doresc, într-o urnă special amenajată. La finalul evenimentului, le vom înmâna diplome tuturor participanţilor", transmite Cristi Onofrei.

Citit 1991 ori Ultima modificare Luni, 16 Mai 2016 17:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.