Ziua Republicii Italiene, sărbătorită la Galaţi

Ziua Republicii Italiene, sărbătorită la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Acum 70 de ani, pe data de 2 iunie, după un referendum, italienii şi-au ales o nouă formă instituţională de guvernare - republica. Momentul acela istoric a rămas întipărit până astăzi în conştiinţa italienilor, motiv pentru care şi Comunitatea italiană din Galaţi "Casa Italia" marchează joi, 2 iunie, "Sărbătoarea Naţională a Republicii Italiene".

Începând cu ora 17,00, la Centrul Multicultural din Galaţi (str. Domnească nr. 91), se vor desfăşura momente artistice, la care sunt aşteptaţi şi gălăţenii. Alături de Comunitatea italiană vor fi corul Liceului "Emil Racoviţă" din Galaţi, elevi de la aceeaşi instituţie care studiază limba italiană, dar şi un grup de dansatori de la Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, cu momente de dans popular. Totodată, potrivit preşedintelui Comunităţii italiene din Galaţi, Traian Dell’Agnolo, sunt invitate personalităţi gălăţene, precum şi autorităţi locale. "Încă de la începutul epocii moderne, italienii emigranţi au convieţuit şi lucrat alături de români în numeroase oraşe ale ţării noastre, printre care şi în Galaţi, la construcţia de drumuri, poduri şi tunele, şosele, căi ferate, aducţiuni de apă, viaducte, biserici, edificii de şcoală şi bănci, monumente artistice, etc.", ne-a transmis Traian Dell’Agnolo.

Preşedintele Comunităţii italiene din Galaţi a mai adăugat că "sărbătoarea Republicii nu este doar un moment de comemorare. Este o amintire vie a ceea ce s-a plămădit în conştiinţa italienilor ca cetăţeni cu drepturi civile egale. Ne alăturăm sărbătorii ei pline de optimism, cu sincera noastră urare: "Viva Italia, amica della Romania!".

În prezent, Comunitatea italiană din Galaţi numără în jur de 80 de persoane.

Citit 1082 ori Ultima modificare Marți, 31 Mai 2016 21:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.