Unde pot munci gălăţenii în Europa

Unde pot munci gălăţenii în Europa
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

1.456 de locuri de muncă sunt disponibile pentru cetăţenii români în spaţiul economic european, potrivit unui comunicat emis de serviciul EURES, din cadrul AJOFM Galaţi. După o perioadă în care nu s-au mai făcut angajări în agricultură, Spania revine în fruntea ţărilor europene la capitolul locuri de muncă oferite, în Peninsula Iberică fiind disponibile 800 de posturi ca muncitor necalificat în agricultură. Şi în Norvegia sunt mai multe posturi decât în ultimele luni, 135, dintre care 80 ca tâmplar sau dulgher în construcţii.

Gălăţenii care îşi doresc să lucreze în domeniul medical pot opta pentru ofertele din Marea Britanie, dar şi din Italia, acolo unde asistenţii medicali şi îngrijitorii de persoane la domiciliu sunt la mare căutare.

Absolvenţii de studii superioare în domeniul informaticii pot opta pentru cele trei posturi din Franţa, de dezvoltator front-end, inginer dezvoltare în informatică, dezvoltator full stack. Şi în Lituania este disponibil un post pentru ingineri în industria maselor plastice.

Cea mai variată ofertă o are, în continuare, Germania, care, deşi oferă doar 122 de locuri de muncă, caută mână de lucru în domenii variate. Astfel, sunt doriţi lăcătuşi mecanici, instalatori, electricieni în construcţii, bucătari, brutari, barmani, ospătari, şoferi autocamion, excavatorişti, vopsitori auto, visual designeri, etc.

Pentru consiliere şi oferirea de informaţii, persoanele interesate sunt aşteptate la sediul AJOFM Galaţi, str. Domnească nr. 191, etaj I, cam. 16, de luni până joi, între orele 8:00-16:30. Serviciile oferite sunt gratuite.

Dosarul de înregistrare pentru un loc de muncă în UE cuprinde: copie BI/CI, CV completat în lb.română, CV completat în lb engleză (lb germană, după caz), cazier judiciar valabil (fără antecedente penale), adeverinţă medicală (apt pentru muncă), formular de înregistrare tip. La solicitarea angajatorilor se pot solicita şi alte documente suplimentare.        

Citit 1957 ori Ultima modificare Marți, 12 Iulie 2016 17:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.