După ce ”Viaţa liberă” a scris, ELECTRICA Galaţi s-a mişcat!

După ce ”Viaţa liberă” a scris, ELECTRICA Galaţi s-a mişcat!
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Pe 7 septembrie 2016, „Viaţa liberă” a publicat în ediţiile print şi online articolul „Pe lângă stâlpii fără rost… Reacţie halucinantă a Electrica, la o avarie veche de şase luni”, articol în care, în urma sesizărilor unui cititor, prezentam situaţia iluminatului public din zona unui bloc de lângă Şcoala 5 din Micro 17, iluminat care lipsea cu desăvârşire de mai multe luni, deşi avaria fusese semnalată de mai multe ori şi pe mai multe căi - CLICK AICI PENTRU DETALII.

După apariţia articolului respectiv, Electrica SDEE Galaţi ne-a transmis un „drept la replică”. Din cauza unor probleme pur tehnice, documentul respectiv al Electrica ne-a parvenit abia ieri, 23 septembrie, şi vi-l prezentăm astăzi integral. Dar, mai întâi, două precizări: sintagma folosită de Electrica SDEE Galaţi, aceea de „drept la replică”, nu e cea mai corectă, în condiţiile în care, pe durata documentării articolului respectiv (care a durat mai multe zile), am insistat de mai multe ori pentru un răspuns oficial, altul decât „nu ştim, n-am fost sesizaţi”. În al doilea rând, în articolul citat se vorbea clar despre iluminatul public din zona respectivă, şi nu cel al unui bloc, motiv pentru care chiar am folosit în text de două ori „stâlpi” şi de trei ori „iluminat public”, ba chiar şi Total Strada SRL o dată. Faptul că Electrica SDEE Galaţi face, în „dreptul la replică”, afirmaţia că „instalaţia electrică la care faceţi referire este de iluminat public şi nu de alimentare cu energie electrică pentru imobilele din zonă aşa cum greşit este prezentat în articolul publicat” este cel puţin ciudat.

Între Luxten, Total Strada şi Electrica

Iată documentul primit de la Electrica SDEE Galaţi (subtitlul ne aparţine). „În urma articolului dumneavoastră, cu titlul «Pe lângă stâlpii fără rost… Reacţie halucinantă a Electrica, la o avarie veche de şase luni», vă informăm că instalaţia electrică la care faceţi referire este de iluminat public şi nu de alimentare cu energie electrică pentru imobilele din zonă aşa cum greşit este prezentat în articolul publicat. Drept urmare, nu există posibilitatea ca vreun bloc să nu beneficieze de energie electrică din această cauză. Vă mai precizăm că echipele SDEE Galaţi sunt în continuare în teren, pentru remedierea avariei (n.red – la vremea respectivă).

De asemenea, dorim să vă informăm că, în conformitate cu Legea nr. 230/2006, Primăria Municipiului Galaţi a concesionat serviciul de iluminat public societăţii Luxten SRL care avea ca sarcini exploatarea, întreţinerea şi extinderea iluminatului public. Pentru a respecta cerinţele legislative de preluare a instalaţiilor de iluminat public de către primării conform Legii 230/2006, au fost efectuate lucrări de separare a instalaţiilor de alimentare iluminat public din posturile de transformare prin montarea unor puncte de aprindere.

În cadrul acestei acţiuni, care s-a derulat pe o perioadă mai lungă, Luxten a executat lucrări de separare a iluminatului public şi la postul de transformare Micro 17, prin montarea unui punct de aprindere şi preluarea celor patru cabluri care asigurau iluminatul public în zonă prin secţionarea lor şi manşonare.

Urmare a sesizărilor primite privind iluminatul public din zona Şcolii nr.5, SDEE Galaţi a intervenit în zona respectivă şi a constatat că sunt defecte cablurile montate de Luxten, pentru preluarea reţelei de iluminat public din zonă. Drept urmare, personalul SDEE Galaţi a intervenit pe data de 01.09.2016 şi a eliminat un defect. Deoarece s-au depistat şi alte defecte la cablurile respective, personalul SDEE Galaţi a continuat şi în zilele următoare depistarea şi eliminarea defectelor pentru remedierea situaţiei.

Până în prezent, au fost remediate un număr de patru defecte şi acţiunea continuă până la remedierea totală şi asigurarea iluminatului public în zonă.

Menţionăm că, în prezent, serviciul de iluminat public din municipiul Galaţi este concesionat firmei Total Strada SRL.

Aşadar, aşa cum am precizat în răspunsul l-am transmis publicaţiei dumneavoastră, în data de 1 Septembrie, echipele SDEE Galaţi au verificat situaţia în teren şi au identificat cablul de iluminat public defect din zona Şcolii nr. 5. Defectul a fost identificat, el constând într-un manşon de legătură, care a fost reparat cu ocazia lucrărilor de separare amintite. Acest manşon defect a provocat ulterior avarierea altor două cabluri de iluminat public”.

Dar molozul?

Acesta a fost documentul primit din partea Electrica SDEE Galaţi şi confirmăm că, într-adevăr, situaţia iluminatului public de lângă blocul F de pe strada Molidului nr.7 a fost remediată. După şase luni dar, chiar şi aşa, felicitări! Dar am fi oare prea chiţibuşari dacă am remarca şi faptul că angajaţii Electrica SDEE au spart în mai multe locuri asfaltul pe durata „procesului” şi apoi au lăsat molozul în stradă? Moloz care este tot acolo, chiar şi după două săptămâni!

CITEȘTE ȘI: ÎNTUNERIC BEZNĂ, vineri seara, 23 septembrie, în mai multe cartiere din Galaţi (VIDEO)

Citit 4024 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Septembrie 2016 13:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.