Elevii Şcolii 38 vor învăţa în două licee

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Din cauza lucrărilor de modernizare, elevii de ciclul primar ai Şcolii 38 „Grigore Moisil” din cartierul Micro 13 B vor învăţa, de luni, în alte instituţii de învăţământ. Colegii lor de la gimnaziu vor rămâne în clădirea-şantier.

Lucrările urmează să înceapă chiar din prima săptămână de cursuri, şcoala lor fiind printre puţinele din Galaţi reabilitate cu bani europeni. Ca urmare, sacrificiul elevilor şi al cadrelor didactice este în beneficiul lor.

Cei 300 de copii şi cele 15 învăţătoare vor merge fie la Grupul Şcolar „Anghel Saligny”, fie la Liceul „Metalurgic”.

„Constructorul va lucra mai întâi la refacerea şarpantei şi suntem nevoiţi să lăsăm liber etajul superior. Elevii de gimnaziu vor rămâne la parter, în trei schimburi. Situaţia aceasta va dura cel puţin până la sfârşitul anului calendaristic, moment în care preconizăm că se termină lucrările la şarpantă”, explică directoarea Şcolii 38, Emanuela Pangrati, mulţumind conducerilor instituţiilor de învăţământ unde vor fi găzduiţi prichindeii.

Directoarea spune că elevii nu vor fi afectaţi de această schimbare, deoarece ei locuiesc în apropiere de fostele Licee nr. 3 şi nr. 9. În plus, toate manualele, rechizitele, dar şi produsele din programul „Lapte şi corn” îi vor urma la cele două instituţii.

Când se vor întoarce la şcoală, elevii vor găsi o clădire aproape nouă, reabilitată în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013, modernizare cu o valoare de peste 2,3 milioane de lei.

Citit 664 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.