Precauţii împotriva gripei porcine

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Încă de la începutul noului an şcolar a apărut primul caz de gripă porcină, confirmat la o elevă din Slobozia. Pentru prevenirea răspândirii virusului A(H1N1) în şcoli, Ministerul Sănătăţii a emis câteva precizări privind măsurile speciale care ar trebui luate de către directori, învăţători, diriginţi împreună cu personalul medical din cadrul cabinetelor şcolare pentru a evita îmbolnăvirea elevilor.

„Profesorul trebuie să observe dacă un elev are simptomele specifice virozei respiratorii şi să-l îndrume către medic. Dacă persoana a fost în contact cu un bolnav diagnosticat cu virusul A(H1N1) sau s-a întors recent dintr-o ţară cu risc crescut de infectare atunci este un caz suspect. Cei care au intrat în contact cu acesta vor sta acasă timp de 7 zile iar dacă vor fi confirmate două-trei cazuri de gripă porcină în clase diferite atunci întreaga şcoală îşi va înceta activitatea. Decizia aceasta o vor lua specialiştii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică împreună cu cei de la Institutul „Matei Balş”, a declarat dr. Costinela Georgescu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

„Ministerul Sănătăţii a stabilit ca persoanele cele mai expuse infectării cu virusul A(H1N1) - cadrele medicale, copii şi gravidele – să fie primele  vaccinate în cadrul campaniei care va începe cel mai probabil în decembrie. Pe de altă parte, în lunile care urmează ar trebui să înceapă şi obişnuita campanie de imunizare împotriva gripei, care se derulează în fiecare iarnă”.

„Problema este că nu se ştie încă dacă persoanele care intră în categoriile de risc vor fi vaccinate de două ori. Rămâne ca medicii specialişti să stabilească dacă cele două vaccinuri sunt compatibile sau dacă un singur vaccin va putea să ne protejeze împotriva oricărei forme de gripă” a conchis dr. Georgescu.

Citit 558 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.