De la 0-5, la șase mingi de meci în debutul la Wimbledon!

De la 0-5, la șase mingi de meci în debutul la Wimbledon!
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Românca Gabriela Ruse (20 de ani, locul 195 WTA) a făcut un meci senzațional la debutul pe tabloul principal al turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, în faţa redutabilei Agnieszka Radwanska (30 WTA), fost număr doi mondial, dar a încheiat în lacrimile frustrării: a pierdut după ce a avut şase mingi de meci, scor 3-6, 6-4, 5-7.

Venită din calificări şi având în faţă o jucătoare celebră, care are în palmares o finală de Wimbledon, Ruse a început tensionată, apăsată de importanţa momentului pentru cariera sa, a greşit mult şi s-a ajuns să fie condusă cu 0-5. Din acell moment a avut puterea de a alunga tracul şi a început parcă un alt meci. Gabriela a luat următoarele trei game-uri şi, chiar dacă a pierdut primul set, s-a încărcat cu încrederea care i-a permis să domine majoritatea schimburilor şi astfel să câştige actul al doilea. A continuat să uimească în decisiv, unde a ajuns să conducă cu 5-4, scor la care, pe serviciul polonezei, a avut şase mingi de meci. Din păcate, experienţa a învins exuberanţa şi entuziasmul, Radwanska reuşind să se salveze şi apoi să se impună în următoarele două game-uri. Final de turneu în lacrimi de ciudă pentru Gabriela Ruse.

Într-un alt meci disputat aproape simultan, Mihaela Buzărnescu a câştigat partida din primul tur cu Aryna Sabalanka (32 WTA), scor 6-7, 6-1, 6-4. Anterior, Sorana Cîrstea  a învins-o pe Magdalena Rybarikova cu 6-4, 1-6, 6-2, Alexandra Dulgheru (venită din calificări) a trecut de Kristyna Pliskova cu 7-5, 6-3, singura mare dezamăgire a primei zile venind de la Irina Begu, învinsă clar, scor 2-6, 2-6, de o jucătoare aflată pe locul 204 WTA, britanica Katie Swan.

Marţi, vor intra în competiţie Simona Halep, care va juca cu japoneza Kurumi Nara (101 WTA) de la 19.30, Ana Bogdan de la ora 13:00 contra ibericei Lara Arrubarrena, Monica Niculescu o va înfrunta pe japoneza Naomi Osaka (favorită 18) în jurul orei 17:30, iar Marius Copil intră în scenă în jurul orei 15:30, contra olandezului Robin Haase.

 

Citit 1352 ori Ultima modificare Luni, 02 Iulie 2018 23:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.