CSM Phoenix CSU, victorie la Mediaş

CSM Phoenix CSU, victorie la Mediaş
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Echipa masculină de baschet CSM Phoenix CSU s-a impus în partida din deplasare cu CSM Mediaş, cu scorul de 86-74, din cadrul etapei secunde a Grupei Galbene din Liga Naţională.

Pentru formaţia gălăţeană, presiunea  mizei a fost maximă în partida de la Mediaş, obţinerea victoriei fiind unica variantă prin care să rămână în lupta pentru primele două locuri, calificante în play-off, şi totodată de a confirma că are potenţial de a conta cu şanse reale în această dispută aprigă.

La al doilea meci cu o adversară venită din grupa valorică imediat superioară celei în care au început sezonul, baschetbaliştii antrenaţi de Dragan Radovici şi Bogdan Bălănică au trecut cu bine peste echilibrul din primul sfert, încheiat la egalitate (22-22), iar în al doilea au arătat că sunt superiori şi au trecut la conducere, în pauza mare intrând cu un avantaj edificator, de 13  puncte (scor 36-49).

Probleme doar în sfertul al treilea

Gazdele şi-au jucat cu ardoare ultima şansă şi au revenit puternic în al treilea sfert, apropiindu-se la "minus trei", scor 60-63. Momentul dificil a fost gestionat bine de trupa gălăţeană, care a rezistat excelent presiunii, a arătat maturitate şi a trecut din nou la controlul jocului. La 64-67, Marko Perovici a reuşit o aruncare de 3 puncte care a topit moralul gazdelor, apoi Vlad Corpodean a izbutit o recuperare ofensivă continuată cu mingea în coş, iar de acolo, de la 64-73, nu au mai fost emoţii semnificative în tabăra gălăţeană.

Florin Atanasiu, şeful secţiei de baschet de la CSM Galaţi, a spus că forţa dată de unitatea grupului a fost decisivă. "Atitudinea băieţilor noştri a fost esenţială, toţi au luptat şi s-au dăruit, s-au susţinut atât în teren cât şi de pe bancă, la acest capitol s-a câştigat meciul. Ultimii veniţi, Dzeletovici şi Dorris, au început să se integreze în angrenaj şi acum vom încerca să producem şi prima surpriză", a declarat conducătorul echipei gălăţene. Spusele acestuia au fost subliniat de Dan Popa, antrenorul secund al medieşenilor: "Diferenţa a fost făcută de atitudine, de o mai mare dorinţă de a câştiga a celor din Galaţi, superiori ca devotament şi încredere".

Pentru CSM Phoenix CSU au jucat: Miller (21 de puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive), Perovici (18, 4, 2), Dukity (13, 4, 2), Djordjevici (11, 4, 5), Dzeletovici (9, 2, 0), Corpodean (6, 3, 1), Dorris (4, 4, 0), Al. Vlad (2, 1, 0), David Stan (2, 1, 0), Voinescu (0, 3, 2).

Urmează Dinamo, principala contracandidată

În această a doua etapă, Dinamo Ştiinţa Bucureşti a învins pe CSO Voluntari cu 78-66 şi se conturează a fi principala contracandidată a echipei gălăţene la al doilea loc calificant în play-off, în condiţiile în care Steaua este considerată de specialişti favorită detaşată la prima poziţie. Astfel, pentru CSM Phoenix va urma o partidă extrem de importantă, confruntarea directă cu Dinamo, programată la Galaţi, la sfârşitul acestei săptămâni, sâmbătă, 2 februarie.

 

Citit 998 ori Ultima modificare Duminică, 27 Ianuarie 2019 19:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.