Chin şi jale, la fel cum s-a început Mondialul

Chin şi jale, la fel cum s-a început Mondialul
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Echipa naţională feminină de handbal a României a fost învinsă categoric de Suedia, cu scorul de 34-22 (14-9), marţi, la Kumamoto, în Grupa Principală 2 a Campionatul Mondial din Japonia.

"Tricolorele" au încheiat socotelile şi cu ultimul obiectiv decent care le mai rămăsese, anulându-şi ultimele şanse la o clasare în primele opt, după o evoluţie dureros de slabă, cam în aceeaşi notă în care începuseră acest Campionat Mondial, cu Spania (16-31). Totul în condiţiile în care echipa Suediei nu a excelat, ba chiar a fost adversara care a oferit cele mai multe posibilătăţi de contraatac, capitol al jocului în care mai mereu handbalistele noastre s-au blocat, ceea ce scoate în evidenţă cât de puţin s-a exersat contraatacul în pregătirea acestei competiţii.

România a început greoi şi a fost condusă cu 4-0, dar a reuşit să revină în meci şi a egalat, la 6-6, pe fondul unei evoluţii bune în apărare. Însă au continuat numeroase greşeli pe faza de atac, Suedia s-a desprins din nou şi la pauză a intrat cu un avantaj clar, de cinci goluri, 14-9.

În partea secundă au mai fost câteva clipe de speranţă, când România s-a apropiat la trei goluri, scor 12-15, dar apoi s-a încasat gol după gol. Suedia s-a distanţat la 12-19, fără ca Tomas Ryde să apeleze la time-out sau schimbare de registru tactic, iar scorul a continuat să ia proporţii.

În alte partide din aceeaşi grupă, Rusia a dispus de Muntenegru cu 35-28 şi şi-a asigurat calificarea în semifinale, iar Spania a întrecut Japonia cu 33-31. Astăzi, România va avea ultimul meci din grupă, cu Japonia (ora 11.00).

Citit 1102 ori Ultima modificare Marți, 10 Decembrie 2019 18:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.