Baschet. CSM Galați, victorie cu aproape o sută de puncte
Foto: Sonia Baciu

Baschet. CSM Galați, victorie cu aproape o sută de puncte
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

UPDATE: Baschetbaliștii de la CSM Galați au câștigat, scor 99-94, în fața formației CSM Focșani, în meciul disputat sâmbătă seară, pe teren propriu. Cu acest rezultat gălățenii se mențin pe locul secund în grupă, la un punct de lider. 


 

Baschetbaliștii de la CS Municipal Galați vor juca, astăzi (ora 18,00), pe teren propriu, cu CSM Focșani, într-un meci contând pentru etapa a 13-a, penultima, din Grupa B a Ligii Naționale. În tur gălățenii s-au impus categoric, scor 84-59.

După succesul pe care l-au avut în primul meci al anului, scor 76-64, cu cei de la Athletic Constanța, baschetbaliștii de la CS Municipal vor juca în aceeași formulă și în partida de astăzi, cu o rotație româno-sârbă, în condiţiile în care cei trei americani, Armstrong, Porter și Martin, sunt într-o scurtă vacanță, profitându-se că este deja asigurată calificarea în faza următoare. ”Cei care s-au aflat pe teren în meciul anterior s-au achitat foarte bine de sarcini, cu Grecu având mai multe minute şi cu Sava într-o zi bună. De asemenea, Krivokapici a avut o evoluție bună, așa cum ne obișnuise la începutul sezonului”, a declarat Florin Atanasiu, șeful de secție de la CSM. 

Antrenorul Eugen Ilie este şi el mulţumit de evoluţia echipei în condiţiile unei "rotaţii scurte", dar simte lipsa americanilor. ”Victoria cu Constanța este foarte mare din două puncte de vedere, al rezultatului şi că am reușit fără trei jucători din rotația noastră de bază, Se vede că echipa crește, dar nu putem să zicem că cei trei jucători americani nu ne lipsesc, avem nevoie de ei”, a spus Ilie.

Gălățenii se află pe locul al doilea în Grupa B valorică, iar din această fază mai sunt de disputat două partide, cea de astăzi, respectiv cea de săptămâna viitoare, pe terenul formației CSM Mediaș. Chiar dacă rezultatele nu mai pot influenţa clasarea pe locurile 1-4, calificante în Grupa Galbenă. antrenorul Eugen Ilie spuen că aceste ultime dispute au totuşi importanţa lor. ”Fiecare meci este decisiv pentru noi, pentru moralul nostru, nu pentru obiectiv. Noi suntem calificați în faza următoare, cu siguranță nu contează cum începem sau unde începem faza următoare, având în vedere că pot veni echipe ca Steaua, Pitești sau Craiova. În schimb, contează să creștem la fiecare joc”, a încheiat Eugen Ilie. 

În Grupa Galbenă din a doua fază a Ligii Naţionale, acolo unde echipelor din zona locurilor 1-4 a Grupei B se vor alătura ultimele două din prima grupă valorică, se va lupta pentru două poziţii ce duc în play-off, între cele mai bune opt echipe din ţară.

Citit 1109 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Ianuarie 2020 22:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.