Alo, Europa League? Oţelul intră iarăşi pe firul cupelor europene

Alo, Europa League? Oţelul intră iarăşi pe firul cupelor europene
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* După victoria de duminică seară, de la Ploieşti, una impresionantă, echipa lui Dorinel Munteanu îşi face vrând-nevrând calcule pentru un loc în cupele continentale * „Oţelarii” au întrecut Rapidul în clasament şi sunt la două puncte de Dinamo, însă cele două formaţii bucureştene îşi bifează abia astăzi prezenţa în etapa a 32-a a Ligii I *

ASTRA PLOIEŞTI – OŢELUL GALAŢI 0-3 (0-1)

Meci de fotbal desfăşurat duminică, în etapa a 32-a a Ligii I;

Stadionul „Astra” – 5.000 de spectatori;

Au marcat: Giurgiu 44’, Costin 59’, Antal 85’;

Cartonaşe galbene: Strătilă 34’, Oprsal 91’ / Sârghi 27’, Cojoc 80’;

Echipele utilizate:

ASTRA: Miron – Mihalache, Rohat, Oprsal, Sandu (62’ Semeghin) – Strătilă, Gheorghe (62’ Paulinho), Takayuki, Al. Stan – Tudor, Ganea. Antrenor: Marin Barbu.

OŢELUL: Grahovac – Râpă, Sârghi, Costin, Sălăgeanu – Viglianti, Giurgiu – Iorga (64’ Antal), Paraschiv, Ochiroşii (74’ Cojoc) – Axente (88’ Ibeh). Antrenor: Dorinel Munteanu.

Au arbitrat: Sebastian Colţescu (Craiova) – Nicolae Megheşan (Târnăveni) şi Marius Nicoară (Băile Herculane); rezervă – Dragoş Istrate (Bucureşti).

De doi ani aşteptam un aşa scor

De doi ani de zile nu mai câştigase Oţelul la scor pe un tăpşan străin - 4-0 la Gloria Buzău, pe 23 aprilie 2008 - şi se părea că în mandatul lui Dorinel Munteanu victoriile se vor logodi cu italienescul 1-0.

Aseară, la Ploieşti, roş-alb-albaştrii, care în acest retur au jucat numai în albastru, au măturat pe jos cu o Astră pe care în toamnă o băteau doar cu ajutorul lui Doamne-Doamne.

Deşi se specula iarăşi că formaţia Galaţiului nu mai are ce pierde şi că va merge în oraşul „aurului negru” doar pentru a trage o privire pe DN1, elevii Neamţului au arătat o dezinvoltură ieşită din comun şi o insensibilitate greu de înţeles în Liga I: ploieştenii aveau nevoie de puncte ca să scape de spânzurătoarea matineului…

Giurgiu, gol înainte de pauză

Cu Neagu şi Antal menajaţi deoarece erau la limita suspendării, Oţelul şi-a permis să aştepte repertoriul grupării gazdă, dar s-a plictisit repede.

A dat apoi tonul la atacuri cu toate liniile şi, cu un minut înainte de pauză, mingea păşea, ca pe cat-walk, în plasa Astrei.

Axente, într-o zi excelentă, a centrat din dreapta, Strătilă i-a luat faţa lui Paraschiv şi a respins, iar Giurgiu, trezit cu mingea în bocanc la 12 metri, a şutat fără speranţe pentru goalkeeperul Miron.

Repriza secundă? Poezie curată pentru băieţii lui Munteanu, care ar fi putut încheia lejer la patru-cinci goluri diferenţă, Axente ratând chiar şi singur cu portarul la capătul unei curse care-l extenuase (81’).  

Antal nu suportă aniversările

Căpitan chiar şi în prezenţa lui Paraschiv, Sergiu Costin a marcat din nou după golul de trei puncte de la Mediaş.

Sălăgeanu a bătut cu nerv o lovitură liberă de pe dreapta, iar apărătorul de 32 de ani a trimis cu ceafa din 7 metri în colţul lung (59’).

Şi pentru ca lucrurile să fie şi mai serioase, Antal, intrat în repriza secundă pe teren, şi-a bătut joc de aniversarea cehului Oprsal, ajuns şi el la 32 de ani. I-a luat faţa într-un duel decisiv şi, de la 12 metri, a trimis cu stângul în colţul lung (85’)!

Gândindu-se că trebuie să-şi salveze poziţia a opta din clasament, Oţelul a ajuns să formeze numărul cupelor continentale.

Alo? Semnalul de Europa League se prinde şi la Galaţi…

Comentariu foto: Mingea a poposit de trei ori în poarta Astrei Ploieşti, iar Oţelul a urcat pe locul 7 în clasament

Citit 1448 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.