Gălăţeanca Irina Gherasim, două medalii la Olimpiada gimnaziilor

Gălăţeanca Irina Gherasim, două medalii la Olimpiada gimnaziilor
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Sportiva gălăţeană Irina Gherasim a câştigat două medalii la Jocurile Mondiale Şcolare ("Olimpiada gimnaziilor"), desfăşurate la Rio de Janeiro (Brazilia), în perioada 19-27 august

În proba de simplu fete a concursului de badminton, Daria Irina Gherasim (legitimată la CSU Galaţi) s-a clasat pe locul al treilea, iar la dublu fete a câştigat medalia de argint, împreună cu partenera sa tradiţională, Cristina Sîrbu (CSM Timişoara), alături de care a obţinut anul trecut titlul de campioană europeană. În ambele probe ale competiţiei de la Rio, primele locuri ale clasamentelor au fost ocupate de sportive din China.

Irina Gherasim are 14 ani şi a început să practice badmintonul în urmă cu opt ani. Ea este fiica fostei mari atlete Alina Tecuţă Gherasim, câştigătoare a unor prestigioase maratoane internaţionale (Paris, Reims, Marrakech, Monaco, Sacramento etc), medaliată cu argint şi bronz la Universiadă şi dublă campioană mondială la semimaraton cu echipa României.

Antrenorul lotului de badminton al României la Rio de Janeiro a fost gălăţeanul Dorel Badiu, preşedintele Clubului Siderurgistul.

La competiţia din Brazilia au participat peste 2.000 de sportivi Under 15, din 44 de ţări.

Citit 1411 ori Ultima modificare Vineri, 01 Septembrie 2023 10:32

1 comentariu

  • postat de cernea
    Luni, 28 August 2023 12:52
    95.76.3.***
    Bravo Irina. Este minunat ca avem asa copii în Galați, este minunat sa citești asa articol fata de osanale aduse celor care păstoresc orașul și care nu fac nimic.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.