Oţelul Galaţi - Trofeul lui Gabriel Giurgiu
Foto: Foto: Colecţie personală

Oţelul Galaţi - Trofeul lui Gabriel Giurgiu
Gabi Giurgiu, soţia şi junele Marc Andrei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Vice-căpitanul campioanei României a bifat în 2011 cam tot ce se putea în plan fotbalistic * Tabloidele au ratat însă cel mai frumos eveniment din viaţa sa, naşterea lui Marc Andrei, o mândreţe de băiat care nu este obligat să se facă fotbalist, precum tatăl său

L-am prins ieri pe Gabriel Giurgiu exact în momentul în care intra în casă. Nu făcuse cumpărături pentru continuarea chefului de sărbători, omul se întorcea de la alergare.

„Păi, sunt sportiv de performanţă, trebuie să-mi menţin tonusul. Mai este o săptămână şi începem pregătirea de iarnă, cea mai importantă din an”, spune creierul de la mijlocul terenului al grupării roş-alb-albastre. Mijlocaşul echipei lui Dorinel Munteanu a reuşit în 2011 cam tot ce îşi doreşte un fotbalist valoros: a câştigat campionatul intern şi Supercupa, a fost convocat la echipa naţională, a participat cu echipa de club în grupele Ligii Campionilor şi chiar a marcat în întrecerea starurilor. Pentru a fi împlinit şi ca om, Gabi a devenit tată pe 29 august, soţia sa aducându-i pe lume un băiat. Giurgiu junior se numeşte Marc Andrei şi poate să fie ce vrea el, nu neapărat fotbalist. „Mi-ar plăcea să ia şi el mingea la şuturi, dar îi voi respecta alegerea. Dacă el va dori altceva, îl voi încuraja oricum”, susţine clujeanul care din 2007 joacă la Oţelul, cu o excepţie de jumătate de an când a îmbrăcat tricoul lui Rubin Kazan. 

Implicaţiile numărului 29

Nu remarcase coincidenţa frumoasă din anul recent încheiat. Încă de când a ajuns la malul Dunării a „arestat” tricoul cu numărul 29, pentru ca apoi Marc Andrei să i se nască într-o zi de 29. De asemenea, cele mai mari performanţe din cariera de fotbalist au fost „împuşcate” la 29 de ani. „Se putea şi mai bine în plan sportiv, în Liga Campionilor, dar am făcut meciuri bune şi nu ne-am făcut ţara de ruşine. Mi-aş dori să câştigăm campionatul şi în 2012, că ne stă bine campioni. De asemenea, vreau să luăm şi Cupa României, este unul dintre obiectivele noastre”, adaugă cu optimism blondul care a înscris în poarta lui FC Basel, în penultima etapă a celei mai importante competiţii de pe continent.

Medaliile nu te fac vedetă

Cu toate că este campion al României, apariţia unui nou membru în familie i-a fost trecută cu vederea de tabloide. „Ştiţi doar că nu ies în faţă, că nu-mi place să se scrie despre mine. Mă bucur că soţia n-a fost pe prima pagină când s-a născut băiatul nostru. Prefer să fiu eu acolo când câştig cu echipa de club, nu în oricare altă ipostază”, comentează Giurgiu, individ care, deşi cu trofee şi medalii la gât, nu face casă bună cu noţiunea de vedetă. 

Citit 2170 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2012 23:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.