Oţelul a plătit mai mult la Poiana Braşov decât în Antalya

Oţelul a plătit mai mult la Poiana Braşov decât în Antalya
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dai un ban dar stai în faţă. V-aţi întâlnit de multe ori cu această sintagmă cinică, una care parcă-i făcută pentru România, mai ales pentru omul de rând. Anomalii de genul „Poiana Braşov este mai scumpă decât Antalya” schimbă într-un fel datele problemei, iar clubului de fotbal Oţelul, unul dintre cele mai strânse la buget din Liga I, îi convine de minune să dea banii pentru un stagiu de pregătire în staţiunea din sudul Turciei decât să urce în localitatea de lux din Carpaţii Meridionali.

Un cantonament într-o regiune mai caldă - aşa cum este Antalya - comportă mai multe beneficii: antrenamente pe timp de iarnă cu risc redus de accidente, posibilitatea de a susţine meciuri amicale cu adversari din toate colţurile Europei etc.

Avionul încarcă factura

Fiind atinsă de criză, gruparea dunăreană a eliminat în acest an un stagiu „afară”, preferând Târgu Ocna, în loc de Cipru - ca primă variantă - şi Antalya, pentru ultima parte a pregătirilor. Marius Stan, directorul general al Oţelului, susţine că pentru „sejurul” din judeţul Bacău plăteşte aproape 17.000 de euro, asta însemnând cazare şi masă la condiţii de trei stele.

„Plătim o sută de lei de jucător pe zi şi sunt zece zile de cantonament”, calculează şeful „oţelarilor”, în timp ce perioada care va fi petrecută în Turcia (4-16 februarie), va scoate din contul clubului cam 20.000 de euro. Şi este vorba de douăsprezece zile! „Acolo este vorba despre cazare şi masă la cinci stele şi trebuie să mai plătim şi avionul, adică 25.000 de euro în plus”, adaugă Stan.

Ce Poiană scumpă!

Stagiul din Antalya a costat la fel şi în anii trecuţi, biletele de avion fiind de fiecare dată cele mai mari cheltuieli făcute pe timpul iernii. În schimb, cantonamentele din Cipru, din 2007 şi 2008, s-au dus la 60.000 de euro – avion, masă şi cazare la „all-inclusive”.

Dacă pot fi comparate cu tarifele de la Târgu Ocna, aşezare cu un singur hotel, preţurile din străinătate pălesc în faţa exorbitantei staţiuni Poiana Braşov. „În verile lui 2007 şi 2008 am plătit acolo un miliard şi două sute de mii, lei vechi, numai cazarea şi masa! Am stat zece zile atunci”, povesteşte directorul general al Oţelului, iar în Poiană nu prea ai cu cine să pui de-un meci amical.

Explicaţie foto: V-aţi gândit vreodată că palmierii din Antalya sunt mai ieftini decât brazii din Poiana Braşov?

Citit 1420 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.