Oţelul işi prelungeşte pregătirea de iarnă în Turcia!
Foto: Foto: Dănuţ Lungu (Oliva Nova, Spania)

Oţelul işi prelungeşte pregătirea de iarnă în Turcia!
Roş-alb-albaştrii trebuie să aibă psihicul tare: urmează alte opt zile departe de familie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Schimbare de plan de ultim moment: conducerea clubului gălăţean, nemulţumită de adversarii întâlniţi în Spania şi pentru că n-a mai găsit locuri de cazare la Oliva Nova, a decis să mute „cartierul general” al pregătirilor în Antalya * Este cea mai lungă perioadă de cantonament a roş-alb-albaştrilor din ultimii zece ani: 37 de zile! *

Poiană, Cipru, Spania şi acum Turcia. Fotbaliştii de la Oţelul schimbă avioanele ca pe şosete până la startul sezonului de primăvară din cauza vremii nefavorabile din ţară. La auzul veştii că prima etapă din 2012 va avea loc pe 2 martie, oficialii grupării dunărene au încercat să prelungească şederea lui Costin şi compania la Oliva Nova, dar au bătut imediat în retragere când au aflat că nu sunt şanse pentru contractarea unui amical „tare”, lovindu-se apoi de imposibilitatea de a păstra grupul în acelaşi hotel.

„La Oliva Nova Golf, stabilimentul în care ne aflăm acum, nu se mai poate sta, deoarece perioada următoare este rezervată de alte grupuri, iar la celelalte hoteluri din staţiune nu sunt destule locuri. Ar însemna să cazăm echipa în trei hoteluri distincte, or aşa ceva este exclus”, explică directorul general Marius Stan care s-a gândit şi la revenirea acasă, cu două săptămâni înaintea reluării competiţiei. „La Galaţi unde să ne fi antrenat? Am fi revenit acasă, dar pur şi simplu n-ai unde. Nu se poate să faci antrenamente în sală”, adaugă şeful „oţelarilor”, el luând apoi decizia mutării cu căţel şi purcel în Turcia. „În Antalya am avea variante foarte bune de meciuri, iar vremea cred că este mai bună decât aici, la Oliva”, conchide Stan, stagiul din sudul Turciei urmând să se deruleze în perioada 16-24 februarie. 

Liga I, cu totul în Ţara Semilunii

Echipa Galaţiului, forţată de împrejurări, susţine astfel cea mai lungă perioadă de pregătire din ultimii zece ani, fix 37 de zile: nouă în Poiana Braşov, unsprezece în Larnaca, alte nouă la Oliva Nova şi încă opt în Antalya. În cea mai cunoscută regiune din Turcia se află în această perioadă majoritatea echipelor româneşti, până şi grupări de Liga a II-a, precum Viitorul Constanţa şi Chimia Rm. Vâlcea, alegând temperaturile primăvăratice de la Mediterană.

Ori prin Bucureşti, ori direct Antalya

Detaliile plecării de la Oliva Nova, moment prevăzut pentru mâine dimineaţă, urmau să fie stabilite aseară, existând două variante disponibile: delegaţia Oţelului ar putea trece prin Bucureşti înainte de a zbura în Turcia şi ar pierde o zi din această perioadă foarte importantă sau, în cel mai fericit caz, va face direct drumul Valencia – Antalya. Roş-alb-albaştrii ar urma să fie cazaţi la hotelul „Sheraton” din oraşul Belek, unul dintre cele mai bune din zonă.

Citit 1611 ori Ultima modificare Marți, 14 Februarie 2012 23:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.