Deconectare la prezentare - Oţelul Unplugged
Foto: Foto: Sorin Pană

Deconectare la prezentare - Oţelul Unplugged
Obiectele pentru care s-a licitat duminică seară, în Divino, au fost prezentate de o frumoasă domnişoară costumată în culorile Oţelului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Formaţia antrenată de Dorinel Munteanu a apărut duminică seară pe podiumul din clubul Divino cu gândul la primele locuri de la finele campionatului curent * Deconectarea roş-alb-albaştrilor – doar era o seară de spectacol închinată unui copilaş încercat de o boală gravă – a fost transformată la un moment dat în deconectare totală: curentul a picat timp de jumătate de oră!


Diagnosticul atacat de „oţelari”

Conform certificatului de handicap al micuţului Adrian Ştefan Stanciu, diagnosticul pe care campioana României la fotbal, alături de fanii care au însoţit-o la evenimentul de duminică, încearcă să-l elimine este „hemipareză spastică dreaptă recent debutată, accident vascular cerebral ischemic de arteră cerebrală medie stângă, disfazie hemicoree subacută persistentă remisă, dislipidemie mixtă”. Totuşi, acesta este doar un diagnostic preliminar, copilul urmând cel mai probabil să fie transportat la un spital din străinătate pentru alte investigaţii.


Deşi nu este obişnuită la mijlocul sezonului competiţional, prezentarea oficială a fotbaliştilor de la Oţelul pentru retur a avut un scop precis, unul umanitar (n.r. – ajutarea unui copil de şase ani din Galaţi, Adrian Ştefan Stanciu, să învingă o boală nemiloasă). Roş-alb-albaştrii, invitaţi la microfon de gazda evenimentului, actorul Pavel Bartoş de la emisiunea „Românii au talent”, au vorbit mai mult despre situaţia dificilă a piciului, decât de şansele la titlu sau la Cupa României. Şi s-au strâns bani de pe urma licitaţiei pentru un tricou şi o minge cu autografele campionilor, dar şi din vânzarea de mărţişoare realizate manual de colegii micului gălăţean care acum are o şansă mare de a ieşi victorios.

Showul a debutat însă cu o mostră de românism autentic: curentul electric a picat timp de jumătate de oră, situaţie nemaiîntâlnită în cei patru ani de existenţă ai clubului aflat pe Calea Prutului. Momentul a fost totuşi salvat de suporterii Oţelului care, chiar şi în plină beznă, au cântat de mama focului, impresionându-l pe prezentatorul bucureştean care, la rândul său, a încercat să detensioneze atmosfera încărcată. „Doamnelor şi domnilor, în plin întuneric, am un anunţ important: urmează publicitate!”, a spus Bartoş, în timp ce proprietarii locului în care se desfăşura festivitatea înroşeau telefoanele de la Electrica. 

Grahovac a vrut tricoul lui Paraschiv!

„Fotbal de caritate”, aceasta a fost tema abordată de jucătorii antrenaţi de Dorinel Munteanu în seara cu peripeţii de duminică seară, iar la licitaţia pentru un tricou cu numărul 10, piesa lui Gabriel Paraschiv, şi la mingea folosită în duelul de UEFA Champions League cu Manchester United, de la Bucureşti, s-au băgat tot ei. Deşi era de aşteptat ca şi oamenii de afaceri prezenţi la gală să intre în bătălia pentru cele două obiecte de o valoare simbolică inestimabilă – până la urmă Oţelul a devenit un brand important prin câştigarea Ligii I şi a Supercupei – portarul bosniac Branko Grahovac a mers până la 6.500 pentru tricou, iar mijlocaşul Cătălin Iorga a pus mâna pe balon: 3.200 de lei o dată, de două ori, de trei ori, adjudecat! Materialul textil în culorile roş-alb-albastre fusese câştigat de Marius Stan, directorul general al formaţiei dunărene, cu oferta de 10.000 de lei. Tricoul a ajuns tot la familia micuţului Adrian.

Suma totală: 31.900 de lei

Gestul filantropic de alaltăieri seară a avut o finalitate care a întrecut aşteptările. S-au strâns 31.900 de lei, în sumă fiind cuprinşi şi cei 13.200 de lei din licitaţia tricou plus minge. Din mărţişoarele comercializate la intrarea în club şi din donaţiile la cutie au fost adunate 7.500 de lei, au fost făcute două donaţii din partea lui Radu Gheorghe, acţionar la FCM Dunărea Galaţi, de 5.000 de lei, iar contribuţia gazdelor de la Divino s-a dus la 3.000 de lei, alte 3.200 de lei reprezentând încasările pe bilete şi un procent din vânzarea de băuturi în barul localului. „Urmează ca şi echipa noastră să doneze o anumită sumă pe care o vom anunţa în zilele următoare”, a comentat directorul de marketing al Oţelului, Dragoş Ghiuţă. Fotbaliştii vor face astăzi donaţia pomenită oficialul „oţelar”.     

„Încă o dovadă că românii au talent”

Prezentarea propriu-zisă a sportivilor care încearcă în primăvară să-şi apere titlul câştigat în vara anului trecut a fost pigmentată cu glume de actorul de la „Românii au talent”, roş-alb-albaştrii beneficiind şi de o atmosferă la cote maxime graţie „ultraşilor” prezenţi în sală. Cristian Brăneţ a fost apelat drept „cel mai devreme născut din lot”, despre Liviu Antal prezentatorul a spus că „aleargă şi în somn”, sârbii Milan Perendija şi Zoran Ljubinkovici au fost întrebaţi dacă le plac fetele din Galaţi, iar argentinianului Gabriel Viglianti i s-a creionat imaginea de „primul sud-american cu copii moldoveni”, ştiut fiind faptul că în cei patru ani petrecuţi la Galaţi mijlocaşului ofensiv vorbitor de spaniolă i s-au născut o fată şi un băiat. Bartoş a lansat şi un slogan nou-nouţ pentru cei care au reprezentat România în sezonul curent al Ligii Campionilor: „Oţelul Galaţi, încă o dovadă că românii au talent!” El a fost declarat membru oficial al campioanei, distincţie de care s-au bucurat şi membrii trupei DJ Project plus Adela Popescu, artişti care s-au produs pe scenă la finele spectacolului caritabil.

Citit 2008 ori Ultima modificare Luni, 27 Februarie 2012 17:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.