Statistică pro-Oţelul / Neamţule, n-ai voie să pierzi!
Foto: Foto: Ilie Stan

Statistică pro-Oţelul / Neamţule, n-ai voie să pierzi!
Printre jucătorii echipei care pierdea ultima dată într-un meci de debut după Revelion se numărau Mihai Guriţă, Bogdan Andone, Eugen Baştină şi Cătălin Tofan
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Dorinel Munteanu trebuie să ducă mai departe moştenirea pozitivă de la fiecare început de an calendaristic, „oţelarii” fiind neînvinşi în primul joc oficial de după Revelion din 2002 încoace * Ultima dată când formaţia gălăţeană nu lua niciun punct în startul sezonului de primăvară se întâmpla pe 10 martie 2001 * De atunci, clubul local a schimbat şapte antrenori! *

Oţelul va juca lunea viitoare un meci esenţial pentru obiectivul anunţat tot mai sonor în această iarnă. „Vrem să ne apărăm titlul”, a spus Dorinel Munteanu chiar şi după revenirea din Antalya, când deja ştia pe ce se poate baza în retur. Ca să conteze în lupta pentru locul întâi, gruparea roş-alb-albastră trebuie să treacă fluierând de Concordia Chiajna şi de Ceahlăul Piatra-Neamţ, primii doi adversari din 2012. Eventual şi de FC Braşov, în runda a treia din noul an, pentru a primi apoi liderul Dinamo Bucureşti într-un meci care să poată apropia campioana – în funcţie şi de ce vor face până atunci „câinii roşii” cu Gaz Metan, Pandurii şi Sportul Studenţesc – la trei puncte de şefia clasamentului. Dacă altă dată se putea plânge din acest punct de vedere, acum brandul Galaţiului are pe hârtie un program avantajos. Şi statistica este de partea Neamţului şi a planurilor sale de repetare a isprăvii din vara trecută. Din 2002 încoace, Oţelul n-a pierdut în jocul de debut al anului calendaristic, ultimul eşec de după Revelion datând din 10 martie 2001, cu Ilie Dumitrescu pe bancă: 0-2 la FC Argeş!

Dorinel nu ţine cont de cifre

„Nu ţin cont niciodată de statistici, cred că aceste cifre sunt doar pentru presă. Eu nu le pot spune jucătorilor că statistica spune ceva, ci le cer să intre pe teren pentru a câştiga. Sper ca această linie pozitivă să rămână intactă şi după meciul cu Concordia Chiajna”, a comentat antrenorul Dorinel Munteanu. Important: pentru a ţine pasul cu plutonul fruntaş, Oţelului nu-i va ajunge doar un rezultat de egalitate în micuţa localitate de lângă Bucureşti!

„Masa verde” le-a întreţinut pofta

Anul trecut a fost o situaţie diferită, elevii lui Dorinel câştigând la „masa verde” cu Pandurii Tg. Jiu, după ce gruparea gorjeană nu-i achitase o datorie mai veche clubului Dinamo Bucureşti. Oţelul a ţinut însă şi la statistică, impunându-se în următorul joc – primul pe teren din an – cu 1-0 în faţa Rapidului.


Tabelul primului meci din an al „oţelarilor”

9 martie 2002: OŢELUL (M. Lăcătuş) – FC Naţional 2-0

8 martie 2003: OŢELUL (C. Orac) – Rapid 0-0

13 martie 2004: Univ. Craiova – OŢELUL (S. Cârţu) 1-1

12 martie 2005: OŢELUL (M. Stoichiţă) – FCM Bacău 1-0

11 martie 2006: Dinamo – OŢELUL (P. Grigoraş) 0-3

23 februarie 2007: OŢELUL (P. Grigoraş) – Unirea Urziceni 3-2

23 februarie 2008: Unirea Urziceni – OŢELUL (P. Grigoraş) 0-0

26 februarie 2009: Ceahlăul P. Neamţ – OŢELUL (P. Grigoraş) 0-1

19 februarie 2010: OŢELUL (D. Munteanu) – Inter C. Argeş 1-0

25 februarie 2011: Pandurii – OŢELUL (D. Munteanu) 0-3 (masa verde)

5 martie 2012 Concordia Chiajna – OŢELUL (D. Munteanu) ?-?


 

Citit 1705 ori Ultima modificare Marți, 28 Februarie 2012 21:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.