La Oţelul, situaţie tot mai tensionată între echipă şi galerie

La Oţelul, situaţie tot mai tensionată între echipă şi galerie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* O parte dintre membrii galeriei anunţă noi proteste la adresa echipei * Aceştia susţin, într-un comunicat, că în scandalul de la stadion de la sfârşitul săptămânii trecute s-a ajuns la violenţă verbală şi fizică din cauza reacţiei nervoase a antrenorului Dorinel Munteanu şi a unora dintre jucători

 

Relaţia dintre echipa de fotbal Oţelul şi galerie este tot mai tensionată, problemele dintre cele două părţi apârând în urma suspiciunilor pe care le-a generat în rândul ultraşilor jocul slab din repriza secundă a meciului cu Steaua. Lucrurile au degenerat vineri noapte, când echipa a fost aşteptată la stadion, după meciul pierdut la Ploieşti, cu Astra, de către o parte a galeriei şi s-a ajuns chiar până la o mică încăierare fizică. În timp ce reprezentanţii clubului i-au acuzat pe cei din galerie că au sărit la bătaie, aceştia din urmă susţin contrariul. Principalul acuzat este chiar antrenorul Dorinel Munteanu, care ar fi reacţionat nervos la auzul unei acuzaţii de „blat cu Steaua” şi ar fi început să înjure şi să ameninţe, conform unui comunicat semnat de „Liga Suporterilor 1993”.

„Nimeni nu a avut un altfel de limbaj decât unul civilizat, mai aprins poate, dar civilizat, împreună cu căpitanul echipei Sergiu Costin. Toate bune şi frumoase până la intervenţia absolut gratuită, grobiană şi suburbană a celui care culmea, având în vedere vârsta, experienţa şi maturitatea ar fi trebuit să medieze discuţia, să fie liantul dintre suporteri şi jucători. Domnul Dorinel Munteanu a reuşit prin cuvinte de genul «mucoşilor», «drogaţilor» să aprindă acea discuţie care până la urmă era una logică din moment ce suporterii ar trebui să fie parte integrantă din club, lucru imposibil la Galaţi se pare, din moment ce fanii sunt cei care rămân cu mult după ce dânsul şi mercenarii ce alcătuiesc acum această echipă vor fi plecaţi. Vineri seara au dispărut definitiv ca oameni persoane precum Branko Grahovac care a stat la baza întregului conflict, el aruncând primul pumn”, se spune în prima parte a respectivului comunicat, care se încheie cu precizarea că „în urma celor întâmplate recent protestele vor continua”.

Licenţa, problemă rezolvată

Altfel, Marius Stan, directorul general al FC Oţelul, a declarat că nu există probleme cu obţinerea licenţei pentru sezonul următor, chiar dacă încă nu a fost plătită suma de transfer pentru brazilianul Didi. În plus, atacantul adus în această iarnă nu a primit banii cuveniţi pentru golurile marcate, bonusuri financiare stipulate în contract, în urma divergenţelor dintre conducerea executivă şi membrii Consiliului de Administraţie. Totodată, Marius Stan a precizat că şi instalaţia de încălzire a gazonului, care nu a fost finalizată din cauza unor întârzieri ale plăţilor, va deveni funcţională. Astfel, se pune capăt tuturor speculaţiilor din ultima vreme, iar Oţelul va evolua în prima ligă şi din sezonul următor.

 

Marian Căpăţînă

Marian Săvăstru

 

 

Citit 2348 ori Ultima modificare Marți, 24 Aprilie 2012 18:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.