S-a dat sentinţa în procesul intentat FC Oţelul: poprire pe toate conturile clubului
Foto: Foto-montaj: Bogdan Codrescu

S-a dat sentinţa în procesul intentat FC Oţelul: poprire pe toate conturile clubului
Conflictul dintre Marius Stan şi Ionel Borş aduce şi pierderi financiare clubului, pe lângă cele de imagine
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Tribunalul Arad s-a pronunţat asupra plângerii făcute de firma care a schimbat gazonul sintetic şi nu a fost plătită * Instanţa a decis poprire asiguratorie pentru suma de 539.000 de lei * Rău platnica FC Oţelul SA mai are un proces asemănător intentat de societatea care a schimbat gazonul natural de pe terenul central şi a montat instalaţia de încălzire a acestuia, cu termen de judecată peste două săptămâni

 

Conform aşteptărilor, firma Fed Spiel Sport din Arad a avut câştig de cauză în una din cele două acţiuni în instanţă în care a reclamat clubul de fotbal Oţelul Galaţi şi a cerut sechestru asigurator. Miercuri, Tribunalul Arad s-a pronunţat în acest caz: „Admite cererea formulată de reclamanta S.C. Fed Spiel Sport S.R.L. în contradictoriu cu pârâta S.C. F.C. Oţelul Galaţi S.A. şi în consecinţă dispune instituirea măsurii popririi asigurătorii asupra disponibilului existent în toate conturile bancare ale pârâtei, deschise la orice instituţie bancară, până la concurenţa sumei de 539.400 de lei. Stabileşte în sarcina reclamantei obligaţia de a consemna o cauţiune la dispoziţia instanţei în sumă de 20.000 de lei şi de a depune recipisa la dosar, în termen de 10 zile de la comunicarea prezentei încheieri, sub sancţiunea desfiinţării de drept a măsurii sechestrului”.

Societatea arădeană, care a schimbat gazonul sintetic de pe stadionul Siderurgistul toamna trecută şi care nu a fost plătită până acum decât cu o treime din valoarea contractului, caz relatat pe larg de „Viaţa liberă” în numărul de ieri, a mai deschis şi o altă acţiune în instanţă încercând să-şi recupereze banii. Dosarul în care obiectul cauzei este „Ordonanţă de plată” este programat pe rolul Tribunalului Arad pe 15 mai. Atunci este aproape sigur că poprirea asiguratorie de acum se va transforma în executare silită.

Alt proces, altă firmă neplătită

FC Oţelul SA  mai este parte pârâtă într-un alt caz, identic, singurele diferenţe faţă de cel menţionat mai sus fiind suma de plată şi că acesta se află pe rolul Tribunalului Galaţi. Acţiunbea în instanţă a fost deschisă de SC Internaţional Service SRL, firma care a participat la lucrările de schimbare a gazonului de pe terenul central al stadionului Oţelul şi a montat instalaţia de încălzire a covorului de iarbă. Tocmai pentru că nu a fost plătită la timp, firma a montat respectiva instalaţie dar s-a oprit înainte de a face racordările finale, astfel că în acest moment nu este funcţională. Oţelul este datoare acestei societăţii aproximativ 270.000 de euro.

În ambele cazuri, plăţile nu s-au făcut pentru că nu au fost aprobate de către Consiliul de Administraţie (preşedinte Ionel Borş) al SC FC Oţelul SA.

Sume importante ca penalităţi şi cheltuieli de judecată

Ca efect al conflictului dintre conducerea executivă a clubului şi cei din Consiliul de Administraţie, care datează de aproape un an de zile, FC Oţelul va suferi pierderi importante pentru că nu şi-a plătit la timp datoriilor, numai în cele două cazuri amintite ajungându-se la sume importante pe care va trebuie să le suporte drept penalităţi şi cheltuieli de judecată.

Tot ca rău-platnică figurează gruparea gălăţeană şi la Comisia pentru soluţionare litigiilor de la LPF, unde a fost reclamată de FCM Tg. Mureş pentru că nu a plătit cei 50.000 de euro pentru tranferul lui Didi, caz care s-a aflat pe rol marţi (24 aprilie) şi acum se aşteaptă pronunţarea.

„Ne paşte insolvenţa, chiar falimentul”

Directorul general al FC Oţelul, Marius Stan, a declarat că, în cazul în care Consiliul de Administraţie va continua să refuze plata datoriilor, se riscă pierderea licenţei, retrpgradarea, chiar şi ajungerea la faliment. „Avem licenţa pentru sezonul viitor, dar tot ne pasc necazurile. Procesele care sunt în derulare pot duce la retragerea acesteia, ne pot bloca funcţionarea. Dacă se va continua cu refuzul de a ne plăti datoriile, lucru absurd dar văd ca la noi este posibil, ne paşte insolvenţa, iar de aici până la faliment nu ar mai fi mult. Un faliment care ar însemna retrogradarea şi, aspect deloc de neglijat, chiar retragerea de către UEFA a banilor pe care trebuie să-i mai primim pentru participarea în Liga Campionilor”, a spus Marius Stan.

Citit 2311 ori Ultima modificare Joi, 26 Aprilie 2012 19:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.