S-a dat sentinţa în procesul intentat FC Oţelul: poprire pe toate conturile clubului
Foto: Foto-montaj: Bogdan Codrescu

S-a dat sentinţa în procesul intentat FC Oţelul: poprire pe toate conturile clubului
Conflictul dintre Marius Stan şi Ionel Borş aduce şi pierderi financiare clubului, pe lângă cele de imagine
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Tribunalul Arad s-a pronunţat asupra plângerii făcute de firma care a schimbat gazonul sintetic şi nu a fost plătită * Instanţa a decis poprire asiguratorie pentru suma de 539.000 de lei * Rău platnica FC Oţelul SA mai are un proces asemănător intentat de societatea care a schimbat gazonul natural de pe terenul central şi a montat instalaţia de încălzire a acestuia, cu termen de judecată peste două săptămâni

 

Conform aşteptărilor, firma Fed Spiel Sport din Arad a avut câştig de cauză în una din cele două acţiuni în instanţă în care a reclamat clubul de fotbal Oţelul Galaţi şi a cerut sechestru asigurator. Miercuri, Tribunalul Arad s-a pronunţat în acest caz: „Admite cererea formulată de reclamanta S.C. Fed Spiel Sport S.R.L. în contradictoriu cu pârâta S.C. F.C. Oţelul Galaţi S.A. şi în consecinţă dispune instituirea măsurii popririi asigurătorii asupra disponibilului existent în toate conturile bancare ale pârâtei, deschise la orice instituţie bancară, până la concurenţa sumei de 539.400 de lei. Stabileşte în sarcina reclamantei obligaţia de a consemna o cauţiune la dispoziţia instanţei în sumă de 20.000 de lei şi de a depune recipisa la dosar, în termen de 10 zile de la comunicarea prezentei încheieri, sub sancţiunea desfiinţării de drept a măsurii sechestrului”.

Societatea arădeană, care a schimbat gazonul sintetic de pe stadionul Siderurgistul toamna trecută şi care nu a fost plătită până acum decât cu o treime din valoarea contractului, caz relatat pe larg de „Viaţa liberă” în numărul de ieri, a mai deschis şi o altă acţiune în instanţă încercând să-şi recupereze banii. Dosarul în care obiectul cauzei este „Ordonanţă de plată” este programat pe rolul Tribunalului Arad pe 15 mai. Atunci este aproape sigur că poprirea asiguratorie de acum se va transforma în executare silită.

Alt proces, altă firmă neplătită

FC Oţelul SA  mai este parte pârâtă într-un alt caz, identic, singurele diferenţe faţă de cel menţionat mai sus fiind suma de plată şi că acesta se află pe rolul Tribunalului Galaţi. Acţiunbea în instanţă a fost deschisă de SC Internaţional Service SRL, firma care a participat la lucrările de schimbare a gazonului de pe terenul central al stadionului Oţelul şi a montat instalaţia de încălzire a covorului de iarbă. Tocmai pentru că nu a fost plătită la timp, firma a montat respectiva instalaţie dar s-a oprit înainte de a face racordările finale, astfel că în acest moment nu este funcţională. Oţelul este datoare acestei societăţii aproximativ 270.000 de euro.

În ambele cazuri, plăţile nu s-au făcut pentru că nu au fost aprobate de către Consiliul de Administraţie (preşedinte Ionel Borş) al SC FC Oţelul SA.

Sume importante ca penalităţi şi cheltuieli de judecată

Ca efect al conflictului dintre conducerea executivă a clubului şi cei din Consiliul de Administraţie, care datează de aproape un an de zile, FC Oţelul va suferi pierderi importante pentru că nu şi-a plătit la timp datoriilor, numai în cele două cazuri amintite ajungându-se la sume importante pe care va trebuie să le suporte drept penalităţi şi cheltuieli de judecată.

Tot ca rău-platnică figurează gruparea gălăţeană şi la Comisia pentru soluţionare litigiilor de la LPF, unde a fost reclamată de FCM Tg. Mureş pentru că nu a plătit cei 50.000 de euro pentru tranferul lui Didi, caz care s-a aflat pe rol marţi (24 aprilie) şi acum se aşteaptă pronunţarea.

„Ne paşte insolvenţa, chiar falimentul”

Directorul general al FC Oţelul, Marius Stan, a declarat că, în cazul în care Consiliul de Administraţie va continua să refuze plata datoriilor, se riscă pierderea licenţei, retrpgradarea, chiar şi ajungerea la faliment. „Avem licenţa pentru sezonul viitor, dar tot ne pasc necazurile. Procesele care sunt în derulare pot duce la retragerea acesteia, ne pot bloca funcţionarea. Dacă se va continua cu refuzul de a ne plăti datoriile, lucru absurd dar văd ca la noi este posibil, ne paşte insolvenţa, iar de aici până la faliment nu ar mai fi mult. Un faliment care ar însemna retrogradarea şi, aspect deloc de neglijat, chiar retragerea de către UEFA a banilor pe care trebuie să-i mai primim pentru participarea în Liga Campionilor”, a spus Marius Stan.

Citit 2260 ori Ultima modificare Joi, 26 Aprilie 2012 19:28

10 comentarii

 • postat de Toate i se trage lui Stan de la candidatura depusă la Primărie,Borș fiind Gică-contra!
  Duminică, 29 Aprilie 2012 17:33
  Combinatul prin Borș bagă bețe în roate pentru a nu câștiga Domnul Stan Primăria din Galați prin neacordarea banilor cuveniți Clubului Oțelul și jucătorilor ce de bine de rău sunt în Liga 1,față de Timișoara și Craiova ce nu mai au echipă în Liga 1.Să nu uităm că prin Stan și Dorinel și ambiția jucătorilor am ajuns Campioni prima dată în istoria Orașului Galați.
  0
  0
  Raportează
 • postat de io
  Vineri, 27 Aprilie 2012 17:37
  Acu' ca a cazut guvernul poate intelege si Bors ca se afla in barca perdantilor si o lasa mai moale.
  In plus conducerea combinatului are tot interesul sa sprijine pe cine va veni la putere, atat la guvernare, cat si local.
  0
  0
  Raportează
 • postat de gopolino20
  Vineri, 27 Aprilie 2012 15:39
  intr-un final, genul tipic al romanilor, se va rezolva, pe ultima suta de metri...........nu-mi fac griji
  0
  0
  Raportează
 • postat de ani
  Vineri, 27 Aprilie 2012 12:55
  Asa cum se lauda Ciumacenco printre "prietenii" lui ca il distruge pe Stan Marius, tin sa cred ca totul e politic.
  Au fost achitati atatia grei ai fotbalului romanesc si Clubul Otelu tragept Ciumi si mafia lui.
  Mafiotii din gasca lui Ciumi cand vor fi judecati?
  0
  0
  Raportează
 • postat de pentru Marian Otelul
  Vineri, 27 Aprilie 2012 11:48
  @Marian Otelul: Se prea poate sa fie si asa cum zici tu. Dar daca ar fi asa cum se explica faptul ca nu s-a ajuns la popriri pe conturi in cazurile de care zici tu ? De asemenea de ce nu ne face Bors cunoscute rezultatele auditului. E ceva tare ciudat aici ... singurul care iese si spune public ceva legat de situatia Otelului este Stan, pe cand cei din Consiliul de Administratie tac malc. Daca au ceva de spus sa zica, altfel sa lase echipa in pace si sa nu mai puna atatea bete in roate !
  0
  0
  Raportează
 • postat de nicu
  Vineri, 27 Aprilie 2012 10:02
  pt marian otelul mai nenorocitule taci din gura sluga lui bors dobitocul de bors a falimentat inpreuna cu soare combinatul intreabal pe bors pupancuristule cum plimba de 6 7 ori un tren cu fier vechi cum scotea zeci de camioane cu tabla fara acte falimentindu-l pentru a putea sa-l vinda pe nimic la mittal daca se intimpla ceva cu otelul nenorocitilor va mutati pe alta planeta ca pe asta ati belito
  0
  0
  Raportează
 • postat de Porumboiu
  Vineri, 27 Aprilie 2012 09:23
  Se pune la cale predarea Otelului catre Porumboiu ,daca tot are jumatate din pamanturile judetului, si are in vedere si fabrica de paine Galmopan, si daca sapati mai mult ajungeti si la Ciumacenco prin...........unul din actionarii societatii Otelul Galati sustinator pe fata a candidatului la primarie.Astfel luptele politice vor distruge inca un vis....OTELUL GALATI.
  0
  0
  Raportează
 • postat de MARI
  Vineri, 27 Aprilie 2012 09:22
  da as este de la ciumacenco si bors i se trage.....POLITICA POLITICA bors asta numai rau a facut galatiului si va enumar tradat la vanzarea combinatului obligadu se indieni sa nu l dea afara pana la moarte ,SA DISPONIBILIZAT OAMENI PACALINDU I CA VA MAI DESCHIDE O SECTIE SI II VA ANGAJA IINAPOI si scum cauta sa i pacaleasca pe oameni ca el e cel mai bun presedinte de consiliu judetean INCEARCA SA PUNA MANA PE BANII DE LA CLUB SA SI FACA CAMPANIE ELECTORALA BA MAI MULT CAUTA SA STRICE SINGURUL LUCRU CARE MAI BUCURA PE GALATEAN FOTBALUL.......DAR NICI MACAR NU I TRECE PRIN CAP CA PE EL NICI CEI DIN FAMILIE NU L VOTEAZA PE GARSUL ASTA [SECURIST]CA SA NU MAI VB DE ACEASTA FUNCTIE CARE A AVUT O SI CONTINUA SI ACUM SA O PRESTEZE.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marian Otelul
  Vineri, 27 Aprilie 2012 07:37
  Fumigene marca Stan, care încearcă să-şi desprindă imaginea de cel care i-a dat şapte ani să mănânce la Oţelul: Ionel Borş. Cine se ţinea de gât cu Borş la terminarea campionatului sau la pomana porcului, la Vega? Anul trecut, când doar Stan semna, clubul era dat în judecată de zeci de firme pentru că şeful clubului refuza să le achite banii. Hummel sau SC Peedex Tours & Sport, Consulting SRL sunt doar două dintre ele, ultima cerând de altfel şi insolvenţa clubului. De ce nu iese Stan să ne spună care sunt rezultatele auditului pe anul trecut, dacă este atât de inocent?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Viorel
  Vineri, 27 Aprilie 2012 06:17
  Toate astea se trag de la cuplul Ciumacenco - Bors. Nu-i nimic, galatenii le vor da o palma adevarata celor doi la alegeri. Lovind in Otelul, Ciumacenco si-a cam semnat decesul politic. Deasemenea lui Bors sa-i dea Dumnezeu dupa suflet.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.