Oţelul, în „Casa Căpcăunului”

Oţelul, în „Casa Căpcăunului”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 75.000 de metri pătraţi, peste 800 de camere şi un restaurant în care poţi juca fotbal fără probleme – acestea sunt coordonatele stabilimentului care-i găzduieşte pe „oţelari” până luni, 16 februarie * Alături de formaţia gălăţeană, în colosul care imită Palatul Kremlinului stau alte peste douăzeci de echipe *

Ai toate şansele să te pierzi în namila de hotel în care au fost cazaţi jucătorii şi antrenorii clubului de fotbal Oţelul. Nu este de glumă, mastodontul - care seamănă leit cu Palatul Kremlinului - nu poate fi parcurs la pas decât preţ o oră şi ceva şi neapărat trebuie să fie şi un ghid prin preajmă.

Turcii, încăpăţânaţi să facă orice pentru a atrage turişti, au împânzit în ultimii zece-cincisprezece ani plajele Mediteranei cu tot felul de ciudăţenii de hoteluri. Unele imită în detaliu vapoare celebre, precum Titanicul, altele se prezintă aidoma Casei Albe de la Washington sau a nu-ştiu-cărui palat, ba chiar am văzut o nebunie de hotel sub forma unui avion Concorde, cu unele etaje care creează senzaţia de imponderabilitate.

La fel de ciudat este şi „Kremlin Palace”, acolo unde îşi desfăşoară „oţelarii” cantonamentul din Antalya.

„Este hărmălaie”

Imensa construcţie, cotată cu cinci stele, se întinde pe 75.000 de metri pătraţi şi are în dotare 837 de camere şi zece lifturi! Mai mult decât atât, restaurantul este ridicat exact sub forma catedralei din Piaţa Roşie de la Moscova, turcii reuşind să compună o bună parte din decorul în care au domnit ţarii Rusiei.

„Parcă suntem în casa căpcăunului, este un adevărat colos. În restaurant, dacă dai mesele şi scaunele la o parte, poţi să pui de-un meci de fotbal. Este întins cam cât un teren oficial”, a remarcat directorul general al Oţelului, Marius Stan, care totuşi nu se omoară după această copie. „Este prea mare hărmălaie şi, fără să vreau, mă gândesc la intimitatea de care avea parte echipa noastră în 2006, la Kemer”, a adăugat şeful clubului gălăţean.

Cu Rapid şi Braşovul în aceeaşi curte

Ce-i drept, în „Kremlin Palace” sunt găzduite nu mai puţin de 24 de echipe din Europa şi Asia. „Sunt condiţii foarte bune, cazare şi masă ireproşabile, dar sunt parcă prea multe echipe aici”, a ţinut să afirme şi antrenorul Petre Grigoraş, formaţia Rapid Bucureşti fiind una dintre colegele de hotel. Tot acolo va ajunge astăzi şi lotul lui FC Braşov, aşa că se poate vorbi de prezenţa concomitentă a 25 de delegaţii sub acelaşi acoperiş.

Prin urmare, „otomanii” de la Marea Mediterană nu mai au extra-sezon, amatorii de turism „cotropindu-i” vara, iar fotbaliştii profesionişti pe timp de iarnă.

Explicaţie foto: „Kremlin Palace” este, pe timp de iarnă, hotelul fotbaliştilor de pretutindeni

Citit 1602 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.