Start în pregătiri cu gândul la un nou trofeu: Fanii cer „Să vină Cupa la Galaţi!”

Start în pregătiri cu gândul la un nou trofeu: Fanii cer „Să vină Cupa la Galaţi!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Atmosferă superbă creată de fani la primul antrenament al anului * 31 de jucători au răspuns prezent la strigarea catalogului, dar componenţa lotului este departe de a fi definitivată


Pe un ger de crapă mingea, 30 de fotbalişti au ieşit ieri la primul antrenament din acest an, singurul jucător prezent la reunirea lotului care a rămas la vestiare fiind Silviu Ilie, încă nerecuperat complet după grava accidentare suferită la începutul turului.

Au venit şi trei dintre cei patru fotbalişti transferaţi în această iarnă, Zaharia, Vancea şi Astafei, ultimul uşor de recunoscut în grupul numeros ieşit la alergările de dezmorţire prin casca albă de protecţie de pe cap. Toţi trei au călcat pentru prima dată în Galaţi din postura de jucători ai Oţelului încă din seara precedentă, cazându-se deocamdată la minihotelul de la stadion.

Aproape 200 de suporteri au fost prezenţi la antrenament şi au creat o atmsferă superbă. Fanii au afişat un banner cu mesajul „Respectaţi culorile noastre”, au aprins torţe şi fumigene, cântându-şi dragostea pentru echipă minute bune, cel mai fredonat fiind refrenul - îndemn „Să vină Cupa la Galaţi!”. Totul în timp ce unii suporterii de la blocurile din vecinătate au fluturat steagul roş-alb-albastru din balcon, de ajuns pentru ca Astafei să se declare impresionat de primirea făcută.

„Este un pas înainte pentru mine acest transfer, am ajuns la fosta campioană şi sper să fac meciuri bune alături de echipă. Cei de aici m-au dorit cel mai mult, am fost ofertat şi în vară, e bine că până la urmă am ajuns la Galaţi. Vreau să dau totul pentru culori şi le mulţumesc suporterilor pentru primirea făcută. Ne dorim cu toţii să câştigăm Cupa României în acest an, sperăm să avem rezultate cât mai bune pentru a-i face fericiţi pe fani”, a spus Victoraş Astafei.

Oţelul Galaţi este calificată în semifinale Cupei României, fază a competiţiei unde va întâlni Petrolul Ploieşti, pe 17 aprilie la Galaţi în meci tur şi pe 22 mai, la Ploieşti, în retur.

Cinci noutăţi, plus trei juniori

Tot la capitolul noutăţi se încadrează şi doi jucători de la FCM Dunărea, deocamdată veniţi în probe: fundaşul lateral Daniel Popescu şi mijlocaşul central defensiv Stelian Cucu. Ambii au mai fost şi în trecut aproape de un transfer la Oţelul.

Totodată, antrenorul Viorel Tănase a chemat şi trei juniori de la echipa satelit, Tudorie, Adăscăliţei şi Gohoreanu, care urmează să facă toată pregătirea din această iarnă cu prima echipa.

Mulţi dintre străini au fost absenţi motivaţi. Al patrulea fotbalist transferat în această iarnă, mijlocaşul ofensiv chilian Daud Gazale, va ajunge în Galaţi abia sâmbătă, întârziere explicabilă prin faptul că avea pregătită sosirea în România pentru data iniţială la care fusese anunţaţă reunirea, 14 ianuarie, iar bileletele de avion fuseseră rezervate din timp. În aceeaşi situaţie se află şi alţi jucători străini, Didi, Bruce Inkango şi Tadas Simaitis, aşteptaţi să sosească tot la sfârşitul acestei săptămâni.

Lotul va mai suferi modificări

Faţă de lotul cu care s-a încheiat anul trecut, n-au mai venit Laurenţiu Buş şi Enescu, ambii reziliindu-şi contractele pe cale amiabilă, Ştefan Mardare, căruia i se caută altă destinaţie, plus Sorin Cucu, care va fi împrumut la o altă formaţie.

De altfel, lotul este departe de a fi definitivat, fiind aşteptate şi alte transferuri dar şi noi despărţiri. „Deocamdată sunt mulţumit cu ce am achiziţionat, sunt fotbalişti buni care pot da culoare jocului. Mai aşteptăm cel puţin un transfer, un vârf de atac. Vor fi şi ceva plecări dintre cei care sunt acum în lot”, a precizat antrenorul Viorel Tănase.

Probleme din club, rezolvate

Optimismul total de la reunirea Oţelului a fost alimentat şi de comunicatul de presă semnat în seara precedentă de Narcis Răducan, directorul general al clubului, în care se anunţa eliminarea tensiunilor existente în interiorul clubului în primele zile ale anului. „Doresc să asigur încă o dată suporterii şi partenerii FC Oţelul Galaţi că proiectul Campioanei şi Supercampioanei României, ediţia 2011, continuă nestingherit. Nu poate fi exclus însă faptul că în orice companie care urmăreşte performanţa există şi mai multe opinii, fenomen care - nu este doar un clişeu! - favorizează progresul. Punctual vorbind, acţionarul majoritar al FC Oţelul a ridicat documentele clubului, aşa cum mass-media a scris în primele zile ale anului, însă a făcut-o deoarece este firesc să le deţină. De asemenea, nu s-a pus problema ca lichidităţile din conturile FC Oţelul să fie înstrăinate, acţionarul majoritar al clubului nostru este direct interesat ca proiectul Supercampioanei din 2011 să meargă mai departe. Misiunea noastră continuă în aceeaşi formulă organizatorică”, a precizat Narcis  Răducan.

Totodată, acesta a lăsat să se înţeleagă că încă nu este încheiată campania de transferuri din această perioadă. „Ne dorim ca, până la plecarea în stagiul de pregătire din Spania, să punem la dispoziţia antrenorului principal Viorel Tănase întregul lot de jucători cu care va ataca sezonul de primăvară, deci şi noile achiziţii”, a declarat Narcis Răducan.

De asemenea, a fost anunţată şi perfectarea unuia dintre cele şapte jocuri amicale preconizate pentru cantonamentul din Spania, fiind bătută palma cu una dintre cele mai tari grupări din Rusia, Spartak Moscova.


Lotul de la reunire

Portari: Brăneţ, Grahovac;

Fundaşi: Râpă, Cârjă, Sîrghi, Costin, Murgoci, Perendija, Benga, Ljubinkovici, Sipovici, Cojoc, Silviu Ilie, Dan Popescu (în probe de la FCM Dunărea), Stelian Cucu (în probe de la FCM Dunărea);

Mijlocaşi: Iorga, Neagu, Giurgiu, Filip, Băjenaru, Adăscăliţei, Astafei, Zaharia, Gohoreanu (Oţelul II);

Atacanţi: Stromajer, Paraschiv, Chipirliu, Pena, Punosevac, Tudorie (Oţelul II), Vancea


(Marian Căpăţînă, Marian Săvăstru)

Citit 2791 ori Ultima modificare Joi, 10 Ianuarie 2013 21:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.