Gălăţenii au dominat „naţionalele” de fudokan

Gălăţenii au dominat „naţionalele” de fudokan
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Karateka gălăţeni de la cluburile Karate Club, Kodo şi Meikyo au fost printre protagoniştii Campionatului Naţional de karate Tradiţional Fudokan – Shotokan pentru cadeţi, tineret şi seniori, competiţie care a avut loc la Brăila, sportivii din Galaţi câştigând în total nu mai puţin de 26 de medalii.

Cei de la Karate Club (antrenori Iuliana Totolici şi Nicolae Mărăndici) au avut un bilanţ de 15 clasări pe podium. Aceştia au obţinut şase titluri de campioni: la tineret prin Roxana Stoica (proba de kata echipe), juniori – Ioana Dumitru (kata individual, kumite individual, fuku-go) şi alături de Andreea Bureschi la kata- echipe, iar la cadeţi prin Robert Istrate (kata individual). Sportivii menţionaţi, alături de Alexandru Picioruş (cadeţi – un loc doi şi un loc trei),  au mai obţinut în alte probe în total 4 medalii de argint şi 5 de bronz.

Bilanţul celor de la CS Kodo a fost de 10 medalii (2 aur, 5 argint şi 3 bronz), titlurile naţionale fiind obţinute în probele de kumite, la juniori (Daniel Epure, Alexandru Popescu, Spiru Ionescu) şi cadeţi (Alexandru Butură, Alexandru Stanciu şi Dragoş Homner). Singura medalie gălăţeană la seniori a fost obţinută de Mihai Cristian Tâmpeanu în proba de fuku-go. Aproape toţi cei menţionaţi au mai urcat pe podiumul de premiere şi în alte probe, ceilalţi medaliaţi de la Kodo fiind la juniori Anca Codreanu, iar la cadeţi Alexia Găina şi Maria Butunoi.

Meikyo a avut în concurs trei cadete, Anda Manea, Alexandra Chetrone şi Alexandra Stan, medaliate cu bronz la kata echipe.

Pentru cele trei cluburi urmează în week-end o altă competiţie importantă, finalele Campionatului Naţional de Karate Tradiţional pentru copii, care vor avea loc în Galaţi (sala Siderurgistul – sâmbătă de la ora 17,00, duminică – de la ora 12,00) în organizarea Karate Club.

Citit 2963 ori Ultima modificare Vineri, 12 Aprilie 2013 18:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.