PolitLUCIANul român

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Politicienii gălăţeni trebuie să-şi fi muşcat degetele la revenirea acasă a campionului mondial la box Lucian Bute. Altă dată, întoarcerea la obârşii a sportivului consacrat peste Oceanul Atlantic coincidea cu vreo campanie electorală. Doamne, ce se mai gudurau candidaţii pe lângă el, doar-doar o veni „Mister KO” în parohia lor să spună două, trei cuvinte pentru a le creşte cota!

Şi acum am văzut oameni politici roind prin jurul lui Bute, cu „riscul” de a fi prinşi în poză alături de posesorul centurii cu diamante. Luciane, ia-i cu tine şi-n ring, mai ales când este rost de încasat câteva „tone” de pumni!

* Naţionala României este prima echipă din lume care face trecerea la fotbalul mixt. Pe lângă atâţia bravi bărbaţi, precum Mutu, Lobonţ sau Tamaş, reprezentativa condusă de Victor Piţurcă are şi o Fata Morgana la închidere sau, după caz, pe postul de stoper.

Ce altceva este căpitanul Chivu, năluca despre care vorbeşte toată lumea, dar, fireşte, n-a văzut-o nimeni? Tot anul se talk-show-eşte despre el, Cristi dă interviuri, este felicitat când îi naşte soţia, tot el îşi dă cu părerea despre calificarea la Mondiale, însă nu mai este de găsit atunci când apar meciurile oficiale. „Chivu s-a accidentat” este un soi de „Ana are mere”…

* Nu este Chivu, las’ că ne descurcăm cu Nicu! Prima reprezentativă s-a ales cu un român născut în Germania, Maximilian Nicu devenind de-al nostru la mijlocul săptămânii trecute, după ce a depus jurământul de încetăţenire.

Nicule, tată, ai grijă dacă tot te-ai pricopsit cu documente româneşti: vezi unde îţi înmatriculezi maşina, că taxa de poluare te „accidentează” rău şi, vorba unui om de televiziune, dacă trăieşti în acest colţ de Balcani, asta ţi-ar putea ocupa tot timpul.

* Doi arbitri danezi i-au pus coif şi nas de clovn handbalului autohton la mai bine de jumătate de an de la o întâmplare pur mioritică. Delegaţi la meciul cu Muntenegru din play-off-ul Campionatului Mondial, cei doi „fluieraşi” jură că au fost momiţi cu bani şi „folcloriste” de selecţionerul Aihan Omer şi vicepreşedintele federal Petre Paleu.

Replica distinsului domn Paleu face toţi banii: „Noi am încercat să fim ospitalieri, dar n-am oferit bani şi prostituate. Noi le-am dat suveniruri obişnuite: vinuri vechi, statuete ţărăncuţe şi păpuşi etc.” Chiar aşa, nişte ţărani aceşti danezi! Cum să-i spui unei păpuşi prostituată?

Citit 1016 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.