Bourceanu, noul Vaişcovici!

Bourceanu, noul Vaişcovici!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Primul jucător pe care Oţelul l-a dat la prima reprezentativă a ţării a fost Cleo Vaişcovici, în 1987, însă Alex Bourceanu este cel dintâi „oţelar” chemat direct de la Galaţi pentru un meci oficial al României * Interesant este că tatăl actualului component al echipei dunărene a jucat în tinereţe alături de fostul mare atacant al roş-alb-albaştrilor * „Au trecut 22 de ani de atunci” *

Claudiu Vaişcovici, Valentin Ştefan, Viorel Ion, Viorel Tănase, Gabriel Paraschiv, Alexandru Bourceanu. Aceştia sunt jucătorii pe care clubul de fotbal Oţelul i-a trimis, de-a lungul timpului, la prima reprezentativă a României.

Dintre ei, numai ultimul are însă şansa de a fi convocat ca „oţelar” la o acţiune oficială a „tricolorilor” – meciurile cu Serbia şi Austria din preliminariile Cupei Mondiale din 2010. După ce a aflat vestea, directorul general al grupării gălăţene de Liga I, Marius Stan, a sărit în sus de bucurie şi a încercat să-şi amintească ziua în care Oţelul a fost reprezentat pentru prima dată la un joc „pe bune” al României.

„Cred că Vaişcovici, prin 1987, a fost la naţională. Au trecut 22 de ani de atunci. Altcineva n-a mai fost convocat la vreun meci oficial”, a comentat Stan.  

Debutul lui Cleo, într-un joc cu Israelul

În realitate, nici măcar Claudiu Vaişcovici - atunci un atacant la mare căutare în fosta Divizie A - n-a prins direct de la gruparea roş-alb-albastră selecţionata „oficială” de seniori. A avut nevoie de un transfer la Dinamo Bucureşti pentru a deveni un obişnuit al convocărilor, experienţă trăită de mai mulţi fotbalişti gălăţeni.

Conform site-ului oficial al Federaţiei Române de Fotbal, Cleo – aşa cum era alintat legendarul vârf de atac – a debutat pe 8 aprilie 1987 în amicalul România – Israel, scor 3-2, de la Braşov. Un an mai târziu, Vaişcovici trecea la formaţia din Capitală şi automat îşi înmulţea selecţiile printre „tricolori”. El rămâne însă primul component din istorie al „oţelarilor” care face pasul la lotul reprezentativ al ţării.  

„Măcar să fiu în lot!”

Alex Bourceanu a fost chemat de selecţionerul Victor Piţurcă după înfrângerea usturătoare de la Rapid Bucureşti, scor 0-4. Zice că nu are emoţii, însă nici nu-şi face „griji” că va prinde măcar un minut în partidele cu Serbia şi Austria.

„Prima dată am avut oareşce emoţii, acum s-au dus. Nu-mi fac iluzii că voi juca în aceste meciuri, însă îmi doresc foarte mult să prind lotul de 18. Ce, nici bine n-am fost convocat, că trebuie să şi joc? S-o lăsăm uşor”, ne-a declarat Bourceanu, care spune că tatăl său a jucat în tinereţe alături de Vaişcovici!

„Da, erau amândoi în Divizia C, nu mai ţin minte echipa, şi la un moment dat s-au despărţit. Vaişcovici a rămas la fotbal, iar tata a ales să devină inginer. A rămas la facultate, la zi. Dacă ar fi ales şi el fotbalul, ar fi făcut facultatea la seral şi ar fi primit şi apartament”, ne-a povestit mijlocaşul de 24 de ani al Oţelului.

Explicaţie foto: Alexandru Bourceanu (la minge) a debutat la prima reprezentativă a României într-un meci amical contra Croaţiei (februarie 2009)

Citit 2778 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.