Antrenorul Oţelului îşi face calcule pentru evitarea matineului

Antrenorul Oţelului îşi face calcule pentru evitarea matineului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Interviu cu Petre Grigoraş, tehnician care după ultimele două rezultate ale echipei roş-alb-albastre (1-2 cu Buzău şi 0-4 cu Rapid) îşi face griji şi în perspectiva jocului cu Universitatea Craiova * „M-ar mulţumi şi un punct din acel meci”, susţine antrenorul gălăţenilor, care consideră că evitarea retrogradării a devenit singurul obiectiv al Oţelului în stagiunea 2008-2009 *

- Domnule Grigoraş, mai poate fi estompat acest 0-4 din Giuleşti cu vreo explicaţie? Există circumstanţe atenuante?

- Ce să mai spui după o înfrângere la un asemenea scor?! Regret că n-am marcat şi noi, să mai fi redus din diferenţă pentru că cine a văzut doar scorul final, nu şi meciul, şi-a făcut o impresie greşită.

- Ce le-aţi spus băieţilor după meciul cu Rapid?

- Evit să le comunic ceva „la cald”, nu fac analize imediat după joc. Voi sta de vorbă cu ei miercuri după-amiază, la primul antrenament după disputa din Bucureşti. Sunt destule chestiuni de pus la punct, dar ele ţin de bucătăria noastră internă.

Voia o pauză după jocul cu Otopeni

- Statistica partidei, una analizată „la rece”, spune că Oţelul n-a fost chiar în decor, cum a arătat tabela de marcaj la final. Raportul ocaziilor importante de poartă a fost 12-8 în favoarea gazdelor. Vă încălzeşte asta cu ceva?

- Eu ştiu că a fost 4-0 după cele 90 de minute, chiar dacă la 0-0 am fi putut deschide scorul. Apoi, la 1-0 am ratat iarăşi dintr-o situaţie foarte bună… Din păcate, s-a văzut că, deşi am jucat mai bine decât în etapa precedentă, nu ne-am revenit cum trebuie după eşecul cu Gloria Buzău. S-a văzut o crispare în prestaţia jucătorilor mei şi mi-e ciudă de nu mai pot că n-am reuşit să gestionăm corespunzător acea partidă. 

- Pică bine această pauză datorată meciurilor echipei naţionale? Se mai poate regla ceva în jocul Oţelului?

- Eu aşa sper, de aceea i-am şi lăsat trei zile liberi pe jucători, să-şi limpezească gândurile, să-şi dea seama unde au greşit şi că ne aşteaptă vremuri şi mai grele dacă nu ne trezim. M-aş fi bucurat enorm de mult ca pauza de două săptămâni să vină după victoria de la Otopeni sau după înfrângerea cu Buzăul. Acum s-au strâns două eşecuri consecutive şi ne este mai greu să redevenim echipa din primele două runde ale returului.

„Să fim prudenţi!”

- Chiar vă temeţi de retrogradare, aşa cum aţi spus şi după 1-2 cu Gloria Buzău?

- Din păcate, chiar este singurul obiectiv din acest sezon. Asta nu înseamnă însă că mi-e frică! Să nu uităm ce probleme avea echipa atunci când am venit la Galaţi, acum trei ani şi jumătate. Avea numai nouă puncte după turul campionatului şi am terminat stagiunea pe poziţia a noua. Deci, nu trebuie să ne înfricoşăm nici acum, dar trebuie să fim foarte prudenţi pentru că orice meci pierdut pe teren propriu ne va duce rău de tot la vale.

- Care va să zică, câştigarea duelului cu Universitatea Craiova, de la finele săptămânii viitoare, devine capitală…

- Pfu! Aţi văzut în ce formă este Craiova? Joacă nemaipomenit, a învins categoric campioana CFR Cluj şi, evident, îmi fac griji în perspectiva meciului direct. Chiar dacă i-am bătut pe olteni de fiecare dată când am jucat cu ei la Galaţi, o spun cu toată sinceritatea: acum, m-aş mulţumi şi cu un egal!

Citit 1661 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.