Dorinţele primarului Marius Stan / Gale de box şi kickboxing în 2014, la Galaţi

Dorinţele primarului Marius Stan / Gale de box şi kickboxing în 2014, la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sunt şanse mari ca în oraşul nostru să mai fie organizate încă două astfel de evenimente, după cele trei care au avut loc anul trecut

Publicul gălăţean a putut urmări la Patinoarul din oraş, în 2013, două gale de box, cu meciurile lui Cristian Ciocan pe post de eveniment principal, plus o gală de kickboxing, marea finală Superkombat World Grand Prix. Toate cele trei evenimente au fost organizate cu contribuţia municipalităţii. Astfel, după ce gălăţenii au prins gustul sporturilor de contact, încă două gale se preconizează pentru 2014.

Iftimoaie vrea să se retragă la Galaţi

La gala Superkombat de pe 21 decembrie, Ionuţ Iftimoaie, fost campion de kickboxing al galelor Lokal Kombat, a intrat în ring şi a dezvăluit publicului gălăţean că se gândeşte la retragere. „Vreau să-mi închei activitatea sportivă la Galaţi, în faţa acestui public minunat. Am mai luptat de două ori aici şi m-am simţit ca acasă. Sper ca în 2014 să pot lupta într-un meci de retragere”, a spus Iftimoaie.

La finalul evenimentului Superkombat, primarul Marius Stan a spus că îl aşteaptă cu braţele deschise pe Iftimoaie, la Galaţi, într-o gală Lokal Kombat.

„Gala Superkombat a avut un mare succes, a fost un eveniment spectaculos, pe care l-am pus la dispoziţia publicului gălăţean. Am auzit dorinţa lui Iftimoaie şi îl aşteptăm într-o gală de retragere, aici, la Galaţi”, a spus Marius Stan.

Gală Lokal Kombat la Sala Sporturilor

Cel mai probabil, evenimentul Lokal Kombat din 2014, care urmează să fie găzduit de Galaţi, va fi organizat în perioada verii, în Sala Sporturilor „Dunărea”, şi nu la Patinoar, cum a fost cazul celor trei gale din 2013.

Preşedintele Superkombat, Eduard Irimia, cel care a fost ales cel mai bun promotor al anului 2013, n-a exclus varianta Galaţiului şi pentru acest an. „Dacă  găsim înţelegere, vom reveni la Galaţi în 2014, cu o gală Lokal Kombat. Nu va mai fi marea finală, aşa cum s-a întâmplat acum (n.r. - 21 decembrie 2013, finala Superkombat), dar va fi spectacol garantat, cu meciul de retragere al lui Iftimoaie în capul listei. Un show pe care îl vom putea oferi gălăţenilor, în Sala Sporturilor, în faţa a 2.000 de oameni”, a spus Irimia.

Ciocan, aşteptat la Galaţi într-o nouă gală

Altfel, entuziasmat de succesul lui Cristian Ciocan în faţa lui Kevin Johnson, în meciul din Germania, de pe 20 decembrie, primarul Marius Stan a spus că-l aşteaptă pe pugilistul gălăţean să mai boxeze încă o dată la Patinoar.

„Îl felicit pe Cristi pentru acest nou succes, eram convins că va reuşi să se impună. E un sportiv de mare caracter, cu un viitor frumos. Am fost invitat în Germania la meciul său, dar din păcate n-am putut să ajung. Suntem cu toţii bucuroşi de victoria sa şi îl aşteptăm să mai lupte încă o dată acasă, în faţa publicului gălăţean”, a spus Stan.

Cristian Ciocan a câştigat două meciuri extrem de importante în cariera sa, la Galaţi, în 2013. Mai întâi, l-a învins pe ucraineanul Oleg Mazikin, prin KO tehnic, în luna februarie, iar apoi, printr-un KO spectaculos, pe Leif Larsen, sportiv foarte bine cotat, în luna august a anului trecut. Ambele gale au fost organizate la Patinoar.

Citit 3205 ori Ultima modificare Duminică, 05 Ianuarie 2014 00:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.