Au adus AURUL MONDIAL în Galaţi şi au fost PREMIATE de municipalitate
Foto: Daniela Corban, primarul Marius Stan, Alexandra Dindiligan şi Andreea Taivan

Au adus AURUL MONDIAL în Galaţi şi au fost PREMIATE de municipalitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cele trei handbaliste din Galaţi care au câştigat trofeul suprem la junioare cu echipa României au primit Diplome de excelenţă şi o recompensă financiară


Andreea Taivan, Alexandra Dindiligan şi Daniela Corban, gălăţencele care duminică seară au câştigat în Macedonia titlul de campioane mondiale ale junioarelor mari (Under 18), au ajuns miercuri seară acasă, în Galaţi, iar ieri după-amiază au fost invitate de către primarul Marius Stan la o festivitate de premiere.

„Este o onoare să poţi să premiezi trei domnişoare campioane mondiale, mai ales că un astfel de moment nu a mai fost trăit în Galaţi de foarte mulţi ani (n.r. - 1999, când Iulia Ariton a fost campioană mondială de tineret). Vă doresc un drum continuu, care să vă ducă la titlul mondial de senioare”, a spus primarul Marius Stan, înainte de a le înmâna „Diploma de excelenţă a municipiului Galaţi” şi un premiu de câte 1.500 de lei.

Cu aproape întrega viaţă trăită în lumea sportului, Marius Stan le-a avertizat pe cele trei sportive că „abia de acum începe greul, pentru orice sportiv trecerea de la perioada de juniorat la cea de seniori este cea mai delicată”.

De asemenea, Diploma de Excelenţă le-a fost acordată şi tehnicienilor gălăţeni care au contribuit la formarea celor trei campioane, Gabriela Artene, care a antrenat-o pe Alexandra Dindiligan la clubul Handbal Art, Miron Stanciu şi Maria Lupu, care le-au pregătit pe Daniela Corban şi Andreea Taivan la Clubul Sportiv Şcolar.

„Dincolo de meritul incontestabil al campioanelor, este de apreciat şi felicitat şi munca de zi cu zi a antrenorilor de la copii şi juniori, a celor care le-au format pe aceste fete, mai ales că munca în sport nu este întotdeauna răsplătită”, a declarat primarul Marius Stan.

Gânduri pentru relansarea handbalului gălăţean

Miron Stanciu a spus că în acest moment, cu cinci cluburi în oraş a căror activitate este destinată sectorului juvenil, Galaţiul are potenţial să revină în elita naţională la nivel de club, precizând că aşteaptă un proiect serios cu care să se fructifice potenţialul ridicat din oraş de la nivel de juniori.

Cele trei handbaliste s-au completat reciproc în declaraţii, spunând la unison că nu este posibilă o revenire în Galaţi în acest moment, pentru a juca la o echipă de senioare din oraş, cum este Danubius, formaţia de ligă secundă. „Dacă erau în prima ligă, am fi venit toate imediat. La Rm. Vâlcea avem condiţii foarte bune, jucăm şi acolo în liga a doua de senioare, astfel că vom continua acolo. Este vorba şi de continuitate şcolară, anul viitor vom avea de susţinut examenul de bacalaureat”, a explicat Daniela Corban.

Dintre cele trei campioane, doar Andreea Taivan (17 ani) nu mai joacă la Vâlcea, ea evoluând de un an în echipa de senioare HC Activ Plopeni, cu care mai are un an de contract.

CITIŢI ŞI:

POVESTEA impresionantă a gălăţencei recompensată cu AURUL MONDIAL pentru pasiunea pentru HANDBAL

Din curtea şcolii, la TITLUL MONDIAL: "Tati, vreau şi eu să joc handbal"

POVESTEA UNUI SUCCES ISTORIC/ Handbaliste gemene pentru AURUL MONDIAL al familiei Corban

Citit 1638 ori Ultima modificare Joi, 07 August 2014 19:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.