Multe schimbări în componenţa lotului de la Oţelul

Multe schimbări în componenţa lotului de la Oţelul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Vin trei noi fotbalişti, printre care şi Emil Jula, golgheterul din 2007 şi 2008 * Se încearcă şi aducerea a doi fotbalişti portughezi * Totodată, s-a renunţat la patru din jucătorii cu care s-a început campionatul


 

Noua conducere a Oţelului, formată din Ovidiu Burcă - manager sportiv şi Cristian Munteanu - team manager, încheie prima săptămână de activitate la echipa gălăţeană cu un bilanţ spectaculos în materie de transferuri, anunţând trei prezenţe sigure pe lista achiziţiilor de noi jucători şi alte patru pe cea a „disponibilizărilor”.

La veniri, este vorba de atacantul Emil Jula şi de mijlocaşii Iulian Popa şi Răzvan Grădinaru.

Mutarea cu cel mai mare impact pozitiv în rândul suporterilor este readucerea golgheterului echipei din sezoanele 2006-2007 (14 goluri) şi 2007-2008 (17 goluri), Emil Jula. Revenit anul trecut în campionatul intern, după cinci sezoane în Germania (primele două ligi) cu o scurtă escală în Cipru, Jula a început sezonul la Universitatea Cluj, grupare cu care şi-a reziliat contractul săptămâna trecută. Managerul sportiv Ovidiu Burcă, care a fost coechipier cu Jula la Energie Cottbus, a profitat de oportunitate şi l-a convins să se întoarcă la Oţelul, astfel că Jula este aşteptat să ajungă astăzi la Galaţi pentru a semna un contract până la finalul sezonului.

Tot ca jucător liber de contract vine şi mijlocaşul ofensiv Iulian Popa (30 de ani), care s-a remarcat în prima ligă la Voinţa Sibiu şi care în ultimele două sezoane a evoluat la FC Braşov.

În ceea ce-l priveşte pe Grădinaru (19 ani), acesta vine sub formă de împrumut până-n vara viitoare de la Steaua, fiind considerat unul dintre cei promiţători tineri din fotbalul românesc.

Decizia lui Cernat, aşteptată azi

Următoarea mutare a celor de la Oţelul este posibil să fie legitimarea lui Florin Cernat, un răspuns de la fostul jucător al echipei naţionale fiind aşteptat în cursul zilei de astăzi. „I-am făcut şi ofertă scrisă lui Cernat, astăzi urmează să ne dea un răspuns. Sper să fie unul pozitiv, atât eu cât şi Ovidiu (n.r. - Burcă) îl rugăm şi public să vină să ajute clubul care l-a format”, a declarat team-managerul Cristian Munteanu.

Acesta a mai precizat că sunt negocieri avansate cu trei jucători portughezi. „Sperăm să aducem măcar doi dintre ei, în funcţie de pretenţiile lor financiare, să vedem cum ne încadrăm în bugetul pe care-l avem”, a adăugat Cristian Munteanu.

Totodată, „Babicu” a spus că are mari aşteptări de la Silviu Ilie, care nu a jucat deloc în acest campionat. „Eu îmi pun mari speranţe în el. Sunt convins că poate să redevină repede jucătorul care câştiga campionatul acum trei ani, să fie unul din liderii echipei atât ca randament în teren, cât şi în vestiar. Acum are o contractură, îşi reia curând antrenamentele. De asemenea, aştept mult şi de la Bârlădeanu”, a declarat Munteanu.

Patru contracte reziliate

Cei de la Oţelul au bifat mişcări de trupe şi în sens invers, la capitolul plecări, ajungându-se la un acord de reziliere a contractelor cu patru jucători. Dacă în cazul lui Onwuachi era de aşteptat, decizia fiind impusă de dificultăţile de obţinere a permiselor de muncă pentru extracomunitari, celelalte trei despărţiri sunt oarecum suprinzătoare, în condiţiile în care este vorba de jucători pe care antrenorul Michael Weiss i-a folosit în primele etape: Vasile Gheorghe, Ivan Pecha şi Serkan Ciftci.

Altfel, Oţelul a susţinut sâmbătă un joc amical, în deplasare, cu cei de la Concordia Chiajna, pe care l-a pierdut cu scorul de 1-2. Golul Oţelului a fost marcat de Adăscăliţei.

Citit 3131 ori Ultima modificare Duminică, 07 Septembrie 2014 23:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.