Gălăţeanca Patricia Ţig, a şasea victorie de turneu din acest an în circuitul ITF

Gălăţeanca Patricia Ţig, a şasea victorie de turneu din acest an în circuitul ITF
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţeanca Patricia Ţig (locul 306 WTA, cap de serie nr. 1) a câştigat turneul de tenis ITF, de categorie Futures, de la Galaţi, după ce s-a impus duminică, în finală, cu scorul 6-3, 6-3 în faţa ucrainencei Elizaveta Ianchuk (452 WTA, a doua favorită a turneului). În urma acestui succes, Ţig va primi 12 puncte WTA, cu care are şanse mari să schimbe prefixul poziţiei sale în topul mondial şi să intre între primele 300 de jucătoare ale lumii.

În semifinala turneului “Trofeul Municipiului Galaţi”, desfăşurat la baza sportivă Viva Tenis Club şi dotat cu premii totale de 10.000, Patricia Ţig o învinsese categoric, sâmbătă, pe Agnes Szatmari, scor 6-2, 6-2.

Astfel, Ţig, în vârstă de 20 de ani, şi-a adăugat în palmares al doilea turneu din cele trei disputate în Galaţi în acest sezon. Pentru gălăţeancă este cel mai bun an din carieră, ea câştigând şase turnee Futures, două în Antalya, unul în Croaţia, la Bol, şi trei în România: unul la Sibiu şi două la Galaţi, inclusiv cel încheiat ieri. În total, gălăţeanca are în palmares 11 turnee câştigate în circuitul Pro ITF.

Parcursul excelent din 2014 este evidenţiat şi de saltul uriaş pe care l-a făcut în acest an în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste. La sfârşitul anului trecut, Patricia Ţig se afla pe poziţia 808, iar astăzi, când se va actualize topul WTA, este foarte posibil să fie mai sus de locul 306, pe care se afla înaintea turneului de la Galaţi.

Citit 733 ori Ultima modificare Duminică, 07 Septembrie 2014 23:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.