Generaţia fast-food

Generaţia fast-food
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Aluatul diferit faţă de cel al jucătorilor din anii 80-90, alimentaţia proastă, viaţa extra-sportivă şi cantonamentul nereuşit de la Tg. Ocna – iată câteva motive pentru care Oţelul este, în 2009, cea mai cârpită formaţie din Liga I, coşarul campionatului! *

„În 15 ani n-am avut nicio ruptură”

Doi dintre oficialii Oţelului, întâmplător foşti jucători până mai ieri, şi-au dat cu părerea despre accidentările pe bandă rulantă din vestiarul formaţiei gălăţene de Liga I. Directorul general adjunct Cătălin Tofan şi antrenorul secund Marian Dinu nu s-au ferit să arate cu degetul cauzele acestui flagel care a făcut ca gruparea roş-alb-albastră să fie coşarul campionatului în 2009: s-a cârpit de la un meci la altul, iar rezultatele au fost pe măsură.

„Acesta-i materialul, n-avem ce face!”, a replicat Tofan care se laudă cu propriul organism. „Timp de 15 ani în care am jucat în Liga I n-am acuzat nici măcar o ruptură musculară! E diferenţă de aluat, dar la mine a contat şi viaţa extra-sportivă. Cei din ziua de azi, şi nu numai de la Oţelul, chiar şi de la Steaua sau Dinamo, se accidentează foarte uşor şi îşi revin greu”, a adăugat gălăţeanul.

„În iarnă nu ne-am pregătit ca lumea”

Dinu dă vina însă şi pe perioada de pregătire din iarnă, una proastă. „Accidentările n-au apărut peste noapte. În iarnă, la Tg. Ocna, n-am reuşit o pregătire foarte bună, condiţiile de antrenament fiind destul de rele. Făceam alergări pe marginea unui maidan, iar treptat aceste probleme s-au reflectat şi în joc. Aşa că vinovat nu este medicul sau medicamentaţia”, a precizat secundul lui Petre Grigoraş, ultimul joc al „oţelarilor” fiind terminat într-o crasă inferioritate numerică tocmai din cauza leziunilor musculare.

Marian Dinu este de acord că şi viaţa extra-sportivă, dar mai ales alimentaţia îşi pun amprenta pe sănătatea şi pe evoluţia unui fotbalist: „Alimentaţia avută în copilărie joacă un rol important şi dacă te-ai hrănit numai de la fast-food vei avea probleme mai târziu.”

„Beam un pahar de vin roşu”

Şi Tofan, dar şi Dinu îşi aduc aminte că în anii ’90, atunci când ei se aflau pe teren în mod regulat, nu exista o vitaminizare ca aceea din mileniul al treilea.

„Acum se dau medicamente multe. Eu ţin minte că prin ’96 mai degrabă beam un pahar de vin roşu seara decât să iau vitamine şi n-am avut nicio problemă”, admite Cătălin, care susţine că-şi va face timp pentru a umbla şi prin cluburile gălăţene pentru a-i vâna pe tinerii „oţelari”.

„A avea o viaţă extra-sportivă inadecvată nu presupune automat mersul prin cluburi sau consumul de alcool. Dacă nu te odihneşti ca lumea după un antrenament, dacă seara adormi după ora două, nu este în regulă. În loc să te plimbi prin mall înainte de antrenament, mai bine stai în pat, că forţezi musculatura. E vorba de lucruri pe care profesioniştii trebuie să le cunoască”, a conchis directorul general adjunct al roş-alb-albaştrilor.

Explicaţie foto: Croatul Frane Vitaici a stat mai mult accidentat decât a jucat în primăvara acestui an

Citit 1231 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.