UPDATE / Gălăţeanca Patricia Ţig a pierdut la mare luptă meciul de debut la turneul de Grand Slam Australian Open

UPDATE / Gălăţeanca Patricia Ţig a pierdut la mare luptă meciul de debut la turneul de Grand Slam Australian Open
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE, ora 03.05: Patricia Ţig a pierdut, scor 6-7, 5-7. În primul set gălăţeanca a avut o sanşă imensă, a condus cu 5-2. In setul secund, la scorul 5-5, a avut două mingi de break, nefructificate. A fost un meci cu majoritatea game-urilor câştigate contra serviciului.


Patricia Ţig, locul 215 WTA, se află în premieră la un turneu de Grand Slam, Australian Open, dotat cu premii de 40 de milioane de dolari australieni (27,5 milioane de euro).

În urma tragerii la sorţi pentru tabloul calificărilor, programul primului tur o aduce pe gălăţeanca Patricia Ţig faţă în faţă cu jucătoarea Julia Glushko (Israel, locul 153 WTA). Partida va avea loc la noapte, de la ora 1,00 (ora României)  şi poate fi urmărită live pe site-ul oficial al turneului, www.ausopen.com.

Pentru Julia Glushko, acesta este al doilea an în care participă la primul Grand Slam al sezonului competiţional, în 2014 fiind eliminată după primul tur al tabloului principal. Jucătoarea israeliancă a participat anul trecut la toate cele patru turnee de Grand Slam, de fiecare dată pe tabloul principal.

Patricia Ţig a câştigat şase turnee ITF de categorie Futures (premii de 10.000 de dolari) în prima parte a anului 2014, apoi a trecut la nivelul imediat superior, reuşind să câştige un turneu de 25.000 la Merida (Mexic), tot acolo reuşind şi o semifinală la un turneu de 50.000 dolari. În toată cariera, are 12 turnee câştigate. 

Patricia Ţig a atins borna victoriilor împotriva jucătoarelor din Top 150, în septembrie 2014, la turneul de la Dobrici (Bulgaria), când a învins-o în turul al doilea pe Kateryna Kozlova (Ucraina, locul 147 WTA în acel moment), favorita numărul doi al turneului.

Alături de Patricia Ţig, în faza calificărilor se mai află alte două românce Andreea Mitu (locul 116 WTA) şi Ana Bogdan (locul 208 WTA). 

Citeşte şi: Patricia Ţig şi-a ASIGURAT prezenţa la AUSTRALIAN OPEN

Citit 1154 ori Ultima modificare Joi, 15 Ianuarie 2015 07:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.