Handbaliştii de la CSU au făcut un meci admirabil la revenirea în prima ligă
Foto: Laurenţiu Niţu, marcator a şapte goluri

Handbaliştii de la CSU au făcut un meci admirabil la revenirea în prima ligă
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Echipa gălățeană a fost la doar câteva secunde de o surpriză de proporții, în prima etapă a Ligii Naționale

Formația de handbal masculin CSU Danubius Galați a fost învinsă, scor 22-23, de Dunărea Călăraşi, într-o partidă disputată, sâmbătă seara, la Sala Sporturilor Dunărea, în cadrul primei etape a Ligii Naţionale. Ultimul gol al meciului, cel care a decis învingătoarea, a fost înscris cu 49 de secunde înaintea finalului.

Echipa oaspete, locul 5 în sezonul trecut, are un buget de aproape zece ori mai mare, lot format în majoritate din jucători de echipă naţională şi este antrenată de selecţionerul reprezentativei României, Aihan Omer. De partea cealaltă, CSU, o formaţie alcătuită în mare parte din handbalişti care până acum evoluaseră doar în eşalonul secund, doar cu doi jucători având experienţa Ligii Naţionale în sezonul precedent, extrema Laurenţiu Niţu şi portarul Bogdan Fuică (ex-Dinamo). Cu două săptămâni înainte, într-un amical între cele două formaţii, disputat la Vaslui, Dunărea Călăraşi avea de la pauză un avantaj de opt goluri. Acestea erau datele dinaintea meciului, care anunţau o misiune imposibilă pentru CSU, Dunărea Călăraşi fiind mare favorită, chiar la o victorie cu diferenţă mare de scor.

Însă, pe teren, nu s-a văzut nimic din toate previziunile specialiştilor. Spre meritul lor, cei de la CSU au aruncat la coşul de gunoi toate calculele hârtiei şi au arătat că, în sport, determinarea, entuziasmul şi unitatea grupului răstoarnă ierarhiile.

Portarul oaspeţilor, jucătorul primei reprize

Dunărea Călăraşi a avut două momente favorabile în prima repriză, la începutul meciului (scor 0-2) şi în minutul 16 (scor 5-7), dar n-a putut să se desprindă în faţă puterii de luptă impresionante a celor din echipa gălăţeană. CSU a revenit de fiecare dată, s-a aflat şi la conducere, pe fondul unui joc excelent, în special pe faza de apărare, şi s-a intrat la pauză la egalitate, scor 11-11. Elocvent pentru aspectul jocului, cel mai bun jucător al primei părţi a fost portarul oaspeţilor, Iulian Andrei, printre multe alte intervenţii el având apărate şi două aruncări de la 7 metri.

Gol marcat cu doi eliminaţi

În partea a doua, rolurile s-au inversat, fiind repriza lui Bogdan Fuică, paradele portarului de la CSU entuziasmând numerosul public. Centrul Alexandru Ciobanu a făcut cel mai bun meci al carierei, extrema Laurenţiu Niţu a fost la aceleaşi cote înalte, au puncat şi ceilalţi în faza ofensivă, iar în apărare toţi au fost aşa cum promiteau înaintea jocului, luptând pentru fiecare minge. Astfel, s-a mers cap la cap până în min. 51 (scor 20-20), chiar dacă gălăţenii au avut de trecut peste o dublă inferioritate numerică (min. 37), moment în care au reuşit să şi înscrie doar în patru jucători de câmp contra şase! Apoi oaspeţii au ajuns, doar pentru a treia oară în acest meci, la două goluri avans (20-22, min. 54). CSU n-a cedat, pivotul Cristi Mârşiu a redus din diferenţă cu un urlet al bucuriei golului prin care anunţa că ai săi luptă până la capăt, iar în minutul 57 s-a ajuns la 22-22. N-a fost să fie şi recompensa rezultatului, Dunărea Călăraşi a marcat când mai erau 49 de secunde şi a rezistat până la final, ajutată şi de arbitri, care au ciupit secunde bune la fiecare întrerupere, la fel cum o făcuseră anterior, la 4-5 faze în momente cheie.  Ce-ar fi putut fi dacă nu s-ar fi ratat trei aruncări de la 7 metri şi alte trei contraatacuri din situaţie unu la unu cu portarul! Astfel, CSU a pierdut meciul, dar a câştigat încrederea că poate face faţă nivelului ridicat al primei ligi, plus admiraţia şi susţinerea publicului.

Dezamăgiţi de scor, mulţumiţi de joc

Alexandru Ciobanu, unul dintre cei mai buni jucători ai meciului, şi-a exprimat dezamăgirea pentru rezultat, dar a spus că sunt şi multe aspecte pozitive după acest meci. „Sunt foarte supărat că n-am putut să-i răsplătim şi printr-un rezultat bun pe cei din tribune, care au fost minunaţi, prin felul în care ne-au susţinut. Am încercat să compensăm prin elanul tinereţii noastre şi prin dăruire, dar n-a fost să fie, până la urmă diferenţa de experienţă a fost decisivă. Totuşi, am vrut să demonstrăm că suntem o echipă greu de învins acasă şi cred că am reuşit. În acest meci, am câştigat multă încredere şi sunt sigur că, având aceeaşi determinare, vor veni şi victoriile”, a spus Alexandru Ciobanu.

Antrenorul Mihai Pantea s-a declarat foarte mulţumit de jucătorii săi şi a adăugat că arbitrajul a decis învingătoarea. „Băieţii s-au mobilizat exemplar şi au făcut un meci extraordinar, în faţa unui adversar format numai din jucători din echipele naţionale din Ucraina, Moldova şi România, antrenată de selecţionerul României.  Din păcate, am avut clar un arbitraj împotriva noastră, care nu ne-a lăsat să avem şi satisfacţia rezultatului”, a spus Pantea.

Pentru CSU au evoluat: Fuică - Cristescu, Ciobanu (6 goluri), Frangulea (1), Burlacu (1), Savu, Mârşiu (1), Mureşan, Lăpuşneanu (2), Şahîn, Niţu (7), Grigore, Dospinescu (1), Udriştoiu (2), Ioneş Ştefan (1).

În etapa a doua, CSU Danubius va întâlni, în deplasare, formaţia Energia Tg. Jiu, joi, 27 august. Următorul meci la Galaţi va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni, duminică, 30 august, de la ora 12,00.

 

 

Citit 1952 ori Ultima modificare Duminică, 23 August 2015 16:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.