Bourceanu, „măritat” de Oţelul şi FCM Dunărea!

Bourceanu, „măritat” de Oţelul şi FCM Dunărea!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Mijlocaşul comparat cu celebrul fotbalist italian a bătut ieri palma cu Marian Iancu, patronul lui FC Timişoara: contract pe 5 ani şi un salariu cu mult mai mare decât cel de la Galaţi * Actele vor fi semnate luni *

Cine visa la banii aceştia în 2008?

Cele 3 milioane de euro despre care vorbea Marius Stan în urmă cu vreo două luni erau doar praf în ochii cumpărătorilor. Nu poţi vinde niciodată un mijlocaş la închidere, fie el croit după chipul şi asemănarea veritabilului Gattuso, cu o asemenea sumă. „Era doar o supraevaluare conştientă”, admite directorul general al Oţelului, care a acceptat oferta de 700.000 de euro (plus TVA) după două zile de gândire.

„Pe criza asta, orice sumă este importantă”, a revenit şeful grupării dunărene de Liga I, însă important era şi cuvântul lui FCM Dunărea, club care-l vânduse în urmă cu un an pe Alexandru Bourceanu. Multă vreme în război, iată că cele două tabere au reuşit ieri să câştige nişte bani pe care în vara lui 2008 nici măcar nu-i visau.

„Nu-i puteam anula şansa”

Dunărea l-a dat la Oţelul pentru 60.000 de euro şi 50 la sută din următoarea „comercializare”, iar acum cei 350.000 încasaţi de fiecare parte se vor ajusta discret.

Conform contractului iniţial, echipa de Liga I ar fi urmat să-şi primească suma pe care a achitat-o iniţial, dar în urma negocierilor va încasa numai jumătate. Aşadar, Oţelul ia de pe urma lui Bourceanu 380.000 de euro, mult mai puţin decât spera Stan în iarnă, când fixase preţul de transfer al mijlocaşului de 24 de ani la 1,5 milioane.

„Jucătorul are 24 de ani şi nu-i puteam anula şansa de a câştiga mai mult la o formaţie care va juca anul acesta în Liga Campionilor”, s-a justificat şeful roş-alb-albaştrilor.

Ultimele tratative, la sediul BkP

Stan şi Gattuso de Galaţi s-au aflat vineri la Bucureşti, la sediul Balkan Petroleum, unde au purtat ultimele tratative cu Marian Iancu, patronul lui FC Timişoara. Fotbalistul s-a înţeles în privinţa salariului la trupa bănăţeană, undeva între 100.000 şi 150.000 de euro pe an, şi va semna un contract pe 5 ani.

„Am bătut palma şi voi semna în zilele următoare, sunt om de cuvânt”, a spus Bourceanu care va pleca luni la Timişoara.

„Am încredere mare în el şi sunt sigur că va fi titular acolo, aşa cum a convins din prima clipă şi la Oţelul. Luni se vor semna toate documentele deoarece acum trebuie să supunem acest dosar şi Adunării Generale a clubului nostru”, l-a completat Marius Stan.

Comentariu foto: Alex Bourceanu va semna pe 5 ani cu FC Timişoara şi va avea ocazia de a juca, încă din primul an, în preliminariile Ligii Campionilor

Citit 1930 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.