Nici o şansă pentru STADIONUL ”Dunărea”

Nici o şansă pentru STADIONUL ”Dunărea”
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Declaraţii dureroase pentru echipele de fotbal gălăţene, care nu au unde să joace, în afara Stadionului "Dunărea". Primarul Ionuţ Pucheanu a afirmat că, în viitorul apropiat, nu se vor face investiţii nici măcar pentru refacerea terenului de joc, deşi acesta este într-o stare deplorabilă.

Stadionul "Dunărea" este în paragină, singurul lucru care s-a făcut acolo în ultimii ani fiind punerea unui strat de zgură pe pista de atletism. Starea jalnică a terenului de fotbal a stârnit şi indignarea reprezentanţilor echipelor oaspete. "Să joci pe un asemenea teren, ăsta nu e fotbal, e bufa - bufa. Condiţiile de joc au fost mizerabile. În judeţul Bihor, toate echipele din Liga a IV-a au condiţii mai bune de joc faţă de cum au fost cele de pe Stadionul "Dunărea"", declara Erik Lincar, în octombrie anul trecut, atunci antrenor la Luceafărul Oradea, după meciul jucat la Galaţi, în "Cupa României", cu Metalosport.

Perspectivele nu sunt deloc îmbucurătoare pentru echipele de fotbal Metalosport (Liga a III-a) şi cea feminină FC Universitatea (Liga a II-a), care vor fi nevoite să continue să joace pe terenul aproape impracticabil. Nici juniorii de la ACS Municipal nu pot spera la trecerea pe gazon, de pe sinteticul de alături ("Dunărea II"), după ce Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi, a anunţat că în viitorul apropiat nu se va interveni pentru refacerea terenul de fotbal, pentru că nivelul performanţelor nu impune aşa ceva.

"Pe Stadionul "Dunărea" nu se întâmplă mare lucru şi pentru că nu avem o echipă de fotbal la un standard atât de înalt, măcar în Liga a II-a, care să merite din punct de vedere financiar investiţii în infrastructură. În afară de cei care fac jogging şi care ar merita o pistă nouă, dar anul acesta nu au fost fonduri pentru aşa ceva, şi două meciuri la două-trei săptămâni, nu prea se întâmplă mare lucru. La Liga a IV-a, pe unde ne scăldăm în acest moment, nu ştiu dacă trebuie cheltuite milioane de euro pe o suprafaţă de gazon aşa cum ar merita un stadion ca "Dunărea"", a declarat Pucheanu.

Primarul Galaţiului a adăugat că investiţii în terenul de fotbal sunt posibile dacă va creşte nivelul perfomanţelor. "Sperăm ca Oţelul, echipa care a renăscut prin suporteri, să urce cât mai mult, ca să poată beneficia astfel şi de suportul financiar al Primăriei. Sperăm să intre în Liga a III-a şi de aici să avem ce reconstrui, să le punem la dispoziţie, dacă va fi nevoie, terenul municipalităţii, cu o suprafaţă de joc demnă de o echipă care urcă din ce în ce mai mult", a precizat Ionuţ Pucheanu.

În acest moment, în Galaţi există un singur stadion cu teren de fotbal în condiţii decente, "Oţelul", pe care joacă echipa cu acelaşi nume, cei de la Suporter Club Oţelul întreţinând gazonul cu eforturi financiare semnificative.

Citit 12492 ori Ultima modificare Vineri, 23 Iunie 2017 00:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.