Departe de casă, împreună pentru OȚELUL! Cum au trăit fanii din străinătate meciul renaşterii

Departe de casă, împreună pentru OȚELUL! Cum au trăit fanii din străinătate meciul renaşterii
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Echipa de fotbal Oţelul a renăscut prin forţa susţinerii fanilor, meciul de baraj de sâmbătă, pentru promovare în Liga III, transformându-se într-o puternică demonstraţie a ataşamentului şi a unităţii în jurul unui brand al oraşului.

La stadion au venit 9.000 de oameni să-şi arate bucuria redobândirii echipei ce i-a scos în stradă în urmă cu şase ani, la câştigarea titlului de campioană, iar alături de ei au fost mulţi alţii, pe care momentul i-a prins departe de Galaţi şi care, împreună, au scris o emoţionantă altfel de cronică a meciului, pe Facebook.

Emoţiile dinaintea meciului au fost mari şi pentru cei aflaţi în străinătate. În Germania, Valentin Comănescu a fluturat prin Hamburg steagul cu însemnele noului club (SCOG – Suporter Club Oţelul Galaţi) şi a transmis mesajul: „Steagul nostru flutură în zare, cu gânduri de promovare. Vânt bun din pupa!” (foto sus).

La fel şi-a exprimat pasiunea şi Liviu Ovidiu Dobrescu, care s-a fotografiat în Baltimore - Statele Unite, îmbrăcat în tricoul Oţelul: „Oriunde aş fi, doar roş-alb-albastru voi iubi! Avem încredere în băieţi şi în conducere. În retur cu siguranţă vor răsturna situaţia având publicul lângă echipă. Tot ce rămâne de făcut e să credem în ei şi să-i susţinem”. 

În Anglia, Daniel Vasile Buşilă şi-a postat o fotografie cu steagul roş-alb-albastru, făcută în faţa stadionului Wembley.

Daniel Done, aflat la Madrid, şi-a exprimat recunoştinţa faţă de suporterii care au reconstruit echipa în noul club: „Puteaţi să pierdeţi şi cu 5-0 (n.r. - meciul tur), dragostea mea pentru această echipă rămâne aceeaşi. Vă iubesc oameni nebuni, cu sentimente profunde pentru această echipă. Pentru mine sunteţi eroi. Inima mea vă aparţine pentru totdeauna”.

Aceste reacţii l-au făcut pe Sorin Patriche, suporter gălăţean stabilit în Târgu Mureş, să concluzioneze, tot înaintea meciului: „Nici nu mai contează dacă răzbim în acest meci. Există o poveste care merge mai departe. Avem ceva mai valoros decât orice aur, avem niște nebuni frumoși care nu lasă să moară filonul curat al identității câștigate cu imense sacrificii. Hai Oțelul din Galați! Hai la stadion, avem de apărat o poveste fabuloasă”.

La fel de emoţionante au fost reacţiile şi mesajele de după obţinerea promovării. În Italia, Cătălin Stratulat şi-a manifestat bucuria ieşind îmbrăcat în echipamentul de joc al Oţelului pe străzile din Torino.

Felicitări au fost transmise şi din Grecia, unde se afla în vacanţă familia hocheistului Radu Viorel, prin intermediul unei fotografii alături de steagul roş-alb-albastru.

Oţelul a câştigat barajul de promovare în Liga III, scor general 2-1, cu Unirea Mirceşti.

Ce nu prea se mai vede nici în Liga I: spectacol făcut de 9.000 de gălățeni la promovarea din Liga IV (FOTO) - CLICK AICI

Citit 6846 ori Ultima modificare Luni, 26 Iunie 2017 21:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.