Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
1 comentariu

O discuţie pe care reprezentanţii victimelor de la "Colectiv" au avut-o cu ministrul Sănătăţii, în care acesta se plânge în faţa lor că a fost mustrată de fostul ministru Nicolae Bănicioiu şi de secretarul de stat Raed Arafat că a furnizat magistraţilor documente despre transportul în străinătate al răniţilor de la "Colectiv", fără să-i anunţe, a fost publicată dumincă de Libertatea.  Ulterior, ministrul a negat aceste afirmaţii, iar secretarul de stat Raed Arafat i-a cerut public să clarifice situaţia.

"Vă rog eu frumos să nu-mi mai spuneţi de documente, că şi-aşa mi-au reproşat Bănicioiu şi Arafat că am dat documente instanţei fără să-i anunţ", spune Pintea, în înregistrarea difuzată de Libertatea, în contextul discuţiei despre documentele referitoare la transportul răniţilor în străinătate şi la faptul că nu există menţiuni referitoare la infecţiile nosocomiale.

Întrebată în legătură cu acest dialog, ministrul Sorina Pintea a negat că a spus aşa ceva, fără să ştie că există proba că a spus, înregistrată chiar în sediul ministerului său de reprezentanţii victimelor de la "Colectiv", scrie Libertatea.

"Nu am spus aşa ceva. Nici Nicolae Bănicioiu, nici Raed Arafat nu au venit la mine. În general, reproşurile trec pe lângă mine. Nu am discutat aşa ceva cu grupul "Colectiv", dar am discutat despre problema transferurilor în străinătate ale marilor arşi", le-a spus Pintea jurnaliştilor de la Libertatea.

Înregistrarea a fost făcută de cei din delegaţia cu care ministrul s-a întâlnit pe 4 octombrie, la sediul ministerului, tocmai pentru ca şi ceilalţi reprezentanţi ai victimelor din "Colectiv" să afle conţinutul discuţiilor. Când au auzit fraza referitoare la Bănicioiu şi Arafat, au considerat-o de interes public şi au depus înregistrarea la Parchet.

Contactat de Libertatea, Arafat a negat că i-ar fi reproşat ceva ministrului legat de documentele privind răniţii din "Colectiv". La scurt timp după publicarea materialului, Raed Arafat a scris pe Facebook că a fost contactat de ziarişti. "I-am trimis un mesaj doamnei ministru să o întreb ce ştie de acest subiect, iar răspunsul a fost instantaneu "Doamne fereşte!" şi a continuat cu alte mesaje prin care a negat că ar fi zis aşa ceva, dar şi faptul că aşa ceva s-ar fi întâmplat, menţionând că ce mi se întâmplă mie în perioada asta este "nedrept". L-am întrebat pe jurnalist de ce nu o sună pe dânsa să o întrebe şi a spus că o va suna şi pe dânsa, iar eu am confirmat că nu am făcut aşa ceva şi că răspunsul este categoric nu", a afirmat Arafat.

"Totuşi, astăzi dimineaţă am auzit înregistrarea realizată de cei aflaţi în discuţie cu ea atunci, unde doamna Pintea spune că eu i-aş fi reproşat de ce a dat documente la instanţă fără să mă întrebe. Din nou subliniez faptul că nu i-am reproşat aşa ceva şi nu am amintire de vreo discuţie în care să reproşez de ce a trimis documente instanţei. În consecinţă, solicit doamnei ministru Pintea să clarifice public această situaţie în cel mai scurt timp posibil", a spus şeful DSU.

Citit 947 ori Ultima modificare Duminică, 27 Octombrie 2019 14:36

1 comentariu

  • postat de comunismul Duminică, 27 Octombrie 2019 17:00 188.24.234.*** Link la comentariu
    0
    0

    sa nu se uite faptul! ca si la galati! doi oameni si-au pierdut viata in colectiv! e vorba de valentina florea! care saraca nu va fi uitata niciodata! nu a mai iesit din club! era la toaleta! parintii ei si astazi cand au timp! se duc la mormantul ei! cimitirul unde se afla ea e ala de la coca cola! si mai este desigur si bogdan claudiu istrate! care a supravietuit initial! dupa tragedie! a fost internat in spital! dar nu era bine din nici un punct de vedere! a murit in cele din urma si el! avand arsuri foarte mari! pe suprafata de corp!

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.