Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Nouă persoane dintr-un bloc de pe strada Mioriţei din Timişoara au ajuns la spital în ultimele zile, iar trei dintre acestea au murit. Recent, în bloc s-a făcut dezinsecţie. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Timiş au anunţat, luni, că "există suspiciunea unei cauze toxice" în imobilul din Timişoara, aflat în Complexul Studenţesc, de unde doi copii, unul de nouă zile şi altul de trei ani, precum şi mama celui de-al doilea, o femeie de 29 de ani, au decedat. Toţi locatarii imobilului au fost evacuaţi şi vor fi duşi la spital pentru analize medicale.

"La ora 12.40 am fost informaţi de către UPU-SMURD referitor la o situaţie apărută la o adresă din Timişoara. Într-o perioada scurtă, începând de vineri, 15.11.2019, au avut loc trei decese - doi copii (9 zile, respectiv, 3 ani) şi un adult (29 ani), şi încă doi copii internaţi la Spitalul de Copii "Louis Ţurcanu". Există suspiciune unei cauze toxice. UPU-SMURD a anunţat DSP şi Poliţia. Din partea ISU Timiş s-a deplasat un echipaj pentru cercetare", a transmis ISU Timiş.
"15 apeluri au fost începând de sâmbătă, de la ora 8,00 dimineaţa, de la aceeaşi adresă. La primul copil, s-a presupus că ar fi fost înecat cu lapte. Apoi, un al doilea copil, de trei ani, a murit şi acum şi mama acestuia din urmă. Nu se ştie exact cauza, aşteptăm rezultatul autopsiei", a declarat Florin Crişan, purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Timiş.
La Prefectura Timiş a avut loc Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care a stabilit evacuarea blocului. Comitetul a mai dispus evaluarea medicală a tuturor persoanelor din imobil, la cele două spitale din Timişoara, cazarea persoanelor în spaţiile identificate la nivelul municipiului Timişoara, asigurarea apei potabile de către Consiliul Judeţean Timiş, centralizarea datelor referitoare la adresă din partea STS şi UPU pentru a identifica eventuale alte persoane afectate, executarea primei cercetări cu echipajele ISU Timiş şi ISU Bihor, executarea primei cercetări chimice la alte două locaţii identificate de IPJ Timiş, activarea grupei operative a ISU Timiş şi deplasarea punctului de comandă mobil.
La faţa locului, echipajul ISU Timiş face măsurători în toate apartamentele.
Locatarii susţin că recent s-a făcut dezinsecţie în bloc, motiv pentru care medicii şi poliţiştii fac o anchetă şi încearcă să stabilească ce s-a întâmplat.

Citit 3818 ori Ultima modificare Luni, 18 Noiembrie 2019 17:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.