Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, şi cel al Sănătăţii, Victor Costache, au anunţat că a fost redactat un protocol de colaborare între cele două ministere, în contextul numeroaselor cazuri de gripă apărute în unităţile şcolare. Protocolul detaliază măsurile de aplicat şi va fi transmis către inspectoratele şcolare judeţene şi direcţiile judeţene de sănătate publică.

Monica Anisie şi Victor Costache au organizat o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali, reprezentanţii organizaţiilor sindicale şi asociaţiilor de părinţi, în urma numeroaselor cazuri de gripă şi a deciziilor de suspendare a cursurilor în mai multe unităţi de învăţământ.
Anisie a subliniat că toţi factorii decizionali trebuie să aplice măsurile adecvate acestui context, pentru a asigura starea de bine a copiilor în şcoli şi pentru a diminua riscul de epidemie. "Solicitarea mea către inspectoratele şcolare judeţene vizează nevoia de monitorizare cu atenţie a situaţiilor de criză ce pot apărea, informarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării în privinţa acestor cazuri şi menţinerea unei legături permanente cu direcţiile judeţene de sănătate publică, precum şi cu directorii unităţilor de învăţământ", a spus Anisie, citată într-un comunicat transmis de MEC.
Cei doi oficiali au declarat că este redactat deja un Protocol de Colaborare între cele două ministere, care detaliază măsurile de aplicat şi care va fi transmis către inspectoratele şcolare judeţene şi direcţiile judeţene de sănătate publică în cursul zilei de miercuri.
Ministrul Victor Costache a informat că Ministerul Sănătăţii a luat măsurile specifice necesare pentru combaterea epidemiei de gripă. "Este important să avem o legătură operativă pe axa inspectorate şcolare judeţene/ şcoli - direcţii de sănătate publică. Astfel, putem realiza prevenirea şi combaterea potenţialelor cazuri de îmbolnăvire, cu implicarea tuturor factorilor. Ca practician, eu însumi ştiu cât de mult contează să respectăm măsurile minime de igienă", a spus Costache.
La videoconferinţă au mai participat secretarii de stat Luminiţa Barcari şi Irina Elisabeta Kovacs (Ministerul Educaţiei şi Cercetării), Nelu Tătaru (Ministerul Sănătăţii), directorul Inspecţiei Sanitare de Stat din cadrul Ministerului Sănătăţii, Mioara Comana, şi directorul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, Cristina Pelin.
Cursurile sunt suspendate, parţial, timp de trei zile, în opt şcoli şi grădiniţe din Bucureşti, din cauza numărului mare de cazuri de gripă.

Citit 1096 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Ianuarie 2020 19:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.