Exerciţii militare navale în Marea Neagră

Exerciţii militare navale în Marea Neagră
"Shield Protector 20"
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Forţele Navale Române au desfăşurat timp de patru zile, în perioada 14-18 iunie, cel mai amplu exerciţiu naţional cu trageri de luptă din acest an. "Shield Protector 20" a fost exerciţiu cu grad ridicat de dificultate, atât din punct de vedere al complexității acțiunilor desfășurate în toate mediile de luptă, cât și al diversității tipurilor de nave participante.

"Militarii au executat trageri de luptă cu toate categoriile de armament din dotarea navelor, îndeplinind obiectivele propuse. De asemenea, navele au desfășurat în comun exerciții de reaprovizionare pe mare, remorcaj, căutare și salvare, monitorizare a traficului naval și de control al navelor comerciale. Elicopterele IAR 330 Puma Naval și-au adus contribuția în cadrul grupării de nave, participând la serialele de luptă antisubmarin și la suprafață, inclusiv prin executarea misiunilor de foc și de căutare și salvare pe mare, completând astfel scenariul tactic al exercițiului", se arată într-un comunicat de presă al Forţelor Navale.

Exercițiul "Shield Protector 20" din Marea Neagră face parte din planul cu principalele activități al Comandamentului Flotei și vizează consolidarea deprinderilor echipajelor navelor și a structurilor de comandă, în aplicarea procedurilor standard NATO de luptă împotriva amenințărilor în cele trei medii, aerian, de suprafață și subacvatic.

Citit 1341 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 Iunie 2020 01:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.