Călin Popescu Tăriceanu este acuzat de luare de mită

Călin Popescu Tăriceanu este acuzat de luare de mită
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a fost audiat vineri la sediul DNA din București în dosarul în care procurorii îl acuză că ar fi luat mită 800.000 de dolari.

DNA a cerut președintelui României să formuleze cererea de efectuare a urmăririi penale în dosarul de corupție care îl vizează pe Călin Popescu Tăriceanu și în care Senatul votase în iunie 2019 împotriva ridicării imunității. DNA arată că dosarul de luare de mită a fost deschis la solicitarea autorităților judiciare austriece și vizează obținerea de către șeful Senatului a 800.000 de dolari foloase necuvenite.

Procurorii îl acuză pe Tăriceanu că ar fi primit cei 800.000 de dolari, reprezentând un comision de 10 la sută din contract, în schimbul demersurilor sale pentru ca statul român să încheie mai multe acte adiționale la un contract al companiei austriece.

Firma austriacă despre care DNA susține că l-ar fi mituit pe Călin Popescu Tăriceanu cu 800.000 de dolari ar fi Fujitsu Siemens Computers GmbH Austria, potrivit unor surse judiciare. Fujitsu Siemens Computers GmbH Austria este firma care a distribuit licențele Microsoft în România.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, la ieșirea de la audieri, că ”dosarul pleacă de la premise eronate, aberante. Procurorii susțin că Guvernul pe care îl conduceam ca premier a emis hotărâri care să favorizeze o anumită companie, dar premierul nu emite singur hotărârile de guvern, ele trec printr-un proces de avizare și motivare. Am cerut timp pentru studierea probelor suplimentare depuse de DNA”, a spus fostul premier.

Citit 566 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Ianuarie 2021 03:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.