Ovine înecate în Portul Midia, îngropate în județul Tulcea

Ovine înecate în Portul Midia, îngropate în județul Tulcea
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Tulcea a suspendat activitatea singurului incinerator de animale din judeţ, din comuna Smârdan, în urma unor suspiciuni că ovinele înecate în urmă cu peste un an în Portul Midia au fost îngropate în loc să fie incinerate şi a amendat proprietarul acestuia cu 1.200 de lei, din cauza neconformităţilor constatate, conform Agerpres.

Aceasta se petrece în contextul în care procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa susţin că leşurile găsite pe un teren din apropierea incineratorului sunt ale ovinelor înecate în Portul Midia. Potrivit directorului DSVSA Tulcea, Mitică Tuchilă, instituția a avut un singur angajat care a monitorizat activitatea de incinerare a leşurilor ovinelor și a explicat suspiciunea procurorilor prin faptul că medicul veterinar nu a putut monitoriza tot procesul.

Totodată, Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală din Bucureşti a cerut anumite analize printre care şi detectarea bacilului antraxului, deoarece în media locală a apărut informaţia că anumite cadavre ar fi purtătoare ale acestei infecții.

Citit 557 ori Ultima modificare Joi, 21 Ianuarie 2021 18:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.